Makaveli Lindén fotografert etter pågripelse i 2017
Foto: Politiet

Knivdrap på Majorstua

Oppsummert

Makaveli Lindén (20) fra Uppsala i Sverige erkjenner straffskyld for forsettelig drap og væpnet ran på Majorstua i Oslo 15. oktober. Heikki Bjørklund Paltto (24) døde etter å ha blitt knivstukket. Lindén er i tillegg mistenk for drap i Belgia.

 • Belgisk politi henta Lindéns klede

  Før jul henta belgisk politi kleda Makaveli Lindén hadde på seg mens han var på flukt frå norsk politi etter Majorstua-drapet. Dei har lenge mistenkt at svensken drap 58 år gamle Joanna Jostameling i Mechelen etter at han flukta frå Norge.

 • Utleveres trolig etter nyttår

  Makaveli Lindén, som er siktet for Majorstuen-drapet og sitter fengslet i Frankrike, vil trolig ikke bli utlevert før etter nyttår, ifølge politiet. Den svenske 20-åringen er siktet for knivdrapet på Heikki Bjørklund Paltto i Oslo 15. oktober.

 • Lindén utleveres snart til Norge

  Draps-siktede Makaveli Lindén skal trolig snart utleveres til Norge, melder TV2. På nettsidene deres skriver de at franske myndigheter beskriver Lindén som ekstremt voldelig og at han skal ha rasert cella si i Dijon.

 • Belgia sender dommer til Frankrike

  En belgisk dommer skal avhøre Makaveli Lindén i Frankrike. 20-åringen etterforskes for drapet på en kvinne i den belgiske byen Mechelen. Drapet skjedde mens Lindén var på flukt fra politiet. Han har erkjent å ha drept Heikki Bjørklund Paltto.

 • Student mulig ranet av Lindén

  Dagen før drapet på Johanna Jostameling i den belgiske byen Mechelen, skal Makaveli Lindén angivelig ha begått et ran i samme by. Studenten som ble ranet sier at han denne uken så et bilde av Lindén i avisen, og at han er identisk med gjeningsmannen.