Makaveli Lindén fotografert etter pågripelse i 2017
Foto: Politiet

Knivdrap på Majorstua

Oppsummert

Makaveli Lindén (20) fra Uppsala i Sverige erkjenner straffskyld for forsettelig drap og væpnet ran på Majorstua i Oslo 15. oktober. Heikki Bjørklund Paltto (24) døde etter å ha blitt knivstukket. Lindén er i tillegg mistenk for drap i Belgia.

 • Forlenger varetekt for Lindén

  Makaveli Lindén varetektsfengsles i åtte nye uker, har Oslo tingrett bestemt. Han er siktet for drapet på Heikki Bjørklund Paltto, og skal nå gjennom tvungen observasjon fordi han ikke samarbeider med rettspsykiaterne som skal vurdere tilregnelighet.

 • Lindén truet fengselsansatt

  Drapssiktede Makaveli Lindén skal før sommeren ha framsatt trusler mot en fengselsansatt i Ila fengsel, skriver Dagbladet. – Det er blitt opprettet sak, men Lindén er ikke blitt avhørt om hendelsen, sier politiadvokat Christian Hatlo til avisen.

 • Lindén truet fengselsansatt

  Den drapssiktede svensken, Makaveli Lindén, har fremsatt trusler mot en fengselsinnsatt i Ila fengsel, skriver Dagbladet. Lindén er siktet for drapet på Heikki Bjørklund Paltto i fjor, i tillegg er han mistenkt for å ha drept en dame i Belgia.

 • Til psykiatrisk observasjon

  Drapssiktede Makaveli Lindén skal gjennomgå psykiatrisk observasjon i fire til seks uker for at sakkyndige skal vurdere om han kan dømmes til fengsel i Norge. Det melder TV2.