Makaveli Lindén fotografert etter pågripelse i 2017
Foto: Politiet

Knivdrap på Majorstua

Oppsummert

Makaveli Lindén (20) fra Uppsala i Sverige erkjenner straffskyld for forsettelig drap og væpnet ran på Majorstua i Oslo 15. oktober. Heikki Bjørklund Paltto (24) døde etter å ha blitt knivstukket. Lindén er i tillegg mistenk for drap i Belgia.

 • Til psykiatrisk observasjon

  Drapssiktede Makaveli Lindén skal gjennomgå psykiatrisk observasjon i fire til seks uker for at sakkyndige skal vurdere om han kan dømmes til fengsel i Norge. Det melder TV2.

 • Blir sendt til psykiatrisk avdeling

  Drapssiktede Makaveli Lindén sendes i sommer til psykiatrisk avdeling i Trøndelag for at sakkyndige skal vurdere om han kan dømmes til fengsel i Norge, TV 2.
  Lindén har erkjent at han drepte Heikki Bjørklund Paltto med kniv på Majorstua Oslo i fjor.

 • Drapssak snart ferdig etterforsket

  Politiet bekrefter overfor VG at drapssaken mot Makaveli Lindén er ferdig etterforsket. Lindén er siktet for drapet på en mann på Majorstuen i fjor. Det gjenstår fremdeles undersøkelser av Lindéns psykiske helse, skriver avisen.

 • Majorstua-drapsmann avhøres torsdag

  Makaveli Lindén, som er siktet for drapet på Heikki Bjørklund Paltto, skal avhøres torsdag. Det bekrefter politiet til NRK. Lindén har erkjent straffskyld for både drapet og væpnet ran på Majorstua i Oslo, 15. oktober i fjor.