Flyter over av pakker i butikk

Desember betyr hektiske dager for de ansatte som jobber med post i butikk. Hver dag i desember distribuerer Posten og Bring 200.000 pakker rundt i landet, og butikkene sliter med å finne lagringsplass til alle pakkene blant matvarer, bleier og vaskemidler.

Det er kaos i Post i butkk på Kjelsås når alle skal sende julegaver

Pakkekaos i post i butikk

Butikksjefen i Coop Prix Kjelsås, Erik Hagander, syns det er vanskelig å drive butikk når det er så mange pakker at de må oppbevares i selve butikken.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Dagens første postleveranse skannes for å gjøres klar til henting i en matbutikk på Kjelsås.

– I dag er det mandag så nå er det veldig god plass her i forhold til forrige helg da det kom elleve bur, sier butikksjef i Coop Prix Kjelsås, Erik Hagander.

I post i butikk på Kjelsås er det nå så fullt at de sliter med å få plass til alt i hyllene. Og de venter fortsatt på to leveranser til.

– Det går utover meg som prøver å drive butikk, så det er litt vanskelig til tider. Her er hele kosmetikkhylla ofte dekket med postbur og vi får en del kundeklager på det. Vi må bare leve med det, folk kommer til å bestille pakker selv om vi driver butikk, sier Hagander.

Les også: – Black Friday har virkelig tatt av i år

Black friday

Pakkekaos i post i butikk

Pressesjef i Posten, John Eckhoff, sier det er Black Friday som er årsaken til at pakkekaoset har blitt enda mer kaotisk.

Foto: Andreas Sundby / NRK

På Postens godssenter på Alnabru regner de med å sortere og distribuere rundt 200.000 pakker i Norge, hver dag i desember. Noe som er rundt 8000 flere pakker hver dag enn i førjulstiden i fjor.

– Det vi ser er at Black Friday fikk et virkelig gjennomslag i Norge i år. Det betyr at pakker kommer inn fra nettbutikker over hele landet og innom Posten og Bring og videre til post i butikk. De bestillingene kommer sammen med juleposten, sier pressesjef i Posten, John Eckhoff.

– Vi er godt forberedt med masse folk på. Mange av dem som sitter på kontoret blir nå sendt ut på terminaler og skal ut for å håndtere pakker og post, sier Eckhoff.

16. desember er siste frist for innlevering av pakker hvis man ønsker at posten skal komme fram til jul.

Les også: 2,5 millioner pakker til jul

Trangt i inngangen

Pakkekaos i post i butikk

Sjåfør i Posten, Shahbaz Shokrgozar, prøver å finne en smart løsning på hvor han skal plassere postburene i den allerede trange inngangen.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Tilbake på Kjelsås kommer dagens andre leveranse. Og det er en overraskelse som venter på Post-sjåføren, Shahbaz Shokrgozar.

– Jeg har tatt med en inn allerede og har to bur til i traileren, men jeg ser at det ikke er noe plass her. Bak disken er det også helt fullt, sier Shokrgozar.

Selv om det virker noe kaotisk mener de ansatte at de har god kontroll. Nettopp fordi postburene blir satt foran et sikkerhetskamera.

– Nå er det ingen vits å kjøre inn pakkene heller. Nå er det kø ut av butikken. Da kommer vi ikke forbi med pakketrallene uansett, sier butikksjef i Coop Prix Kjelsås, Erik Hagander.