Endelig får skolebarna svømme på Røa bad

Avtalen som sikrer at skolebarn på Oslo vest kan ha svømmeundervisning på Røa bad er endelig på plass, nesten et halvt år etter at det private badet åpnet.

Røa bad

I mars åpnet Røa bad i bydel Vestre Aker. Badet drives av treningskjeden Elixia.

Foto: Olav Juven / NRK

Da Oslo kommune godkjente salget av en kommunal tomt i Austliveien til utbygging av Røa bad i 2011, var det en forutsetning at skolebarn i nærområdet skulle få ha svømmeundervisning der.

Derfor vakte det mange reaksjoner da Røa bad åpnet i mars i år, og det ikke fantes noen avtale om svømmeopplæring for skolene i området.

Neste uke er det skolestart, og nå har Oslo kommune fått på plass en avtale som sikrer at skolene får bruke Røa bad.

– Best mulig pris

Guri Melby

Vi har fått en avtale om svømmeopplæring i Røa bad som vi er fornøyd med, sier byråd Guri Melby (V).

Foto: Eirin Eikås / NRK

Ifølge Oslo-byrådet var årsaken til at det ikke var inngått noen avtale i mars om skolesvømming en rettstvist mellom Oslo kommune og eieren Røa Utvikling.

Byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V), sier kommunen har brukt såpass lang tid på avtalen for å sikre at den ikke må betale mer enn nødvendig.

– Vi er nødt til å bruke pengene våre fornuftig, og sørge for at vi bruker dem til at flest mulig barn får både en god skole generelt, og god svømmeopplæring. Derfor har vi tatt oss tiden med å forhandle fram en avtale som vi er fornøyd med.

– Kjempeglade

Nyheten om at avtalen for svømmeundervisning på Røa bad blir godt tatt i mot av rektor ved Huseby skole, Kathrine Wegge:

Kathrine Wegge

Det er gledelig at elevene våre nå kan få svømme på Røa bad, sier Kathrine Wegge, rektor ved Huseby skole.

Foto: Olav Juven / NRK

– Hvis det stemmer, så er vi kjempeglade. Tidligere tok våre elever buss herfra og til Sogn bad for svømmeopplæring. Det er klart at det for miljøet er mye bedre at vi kan rusle til Røa for å bade.

Fra i høst dobles svømmeundervisninga for Oslo-barn fra 10 til 20 timer. Tilgang til Røa-badet er derfor helt nødvendig for en rekke skoler på vestkanten.

– Vi har sagt at alle elever skal få doblet sin svømmeundervisning i løpet av de neste par åra, og Røa bad hjelper oss til å få til det, sier Guri Melby.