NRK Meny
Normal

Den første punkern i Lillestrøm

Sex Pistols planta punkflagget i Oslo og Trondheim sommeren 1977. Det ble startskuddet på historien om norsk punk. Hør Trygve Mathiesen, som har skrevet boka om norsk punks historie.

- Jeg klipte håret så kort som det var mulig, fant frem et par gamle bukser uten sleng og sydde om en gammel dressjakke etter faren min. Så fløy jeg rundt med et par sikkerhetsnåler i jakkeslaget og hylte og skreik, sier Trygve Mathiesen om sitt møte med punken.

Hør intervjuet her.

Fremdeles har Trygve Mathiesen et par sikkerhetsnåler i jakkeslaget. Men nå har han i tillegg skrevet boka «Tre grep og sannheten. Norsk punk 1977 - 1980».

Hærverk

Hærverk

Foto: Jan Olufsen

Hærverk tilbake

Ett band som ble stort på pønkscenen i Oslo, var Hærverk.

Se TV-innslaget og Hærverk her.

Nå gjenoppstår Hærverk. Nesten tretti år etter at de startet, spiller de igjen sammen. Denne uken holder de konsert på parkteatret på Grünerløkka, for å feire både pønken og boklanseringen:

Trygve Mathiesen

Trygve Mathiesen

Foto: Dan P. Neegaard

Sex Pistols

Konserten med Sex Pistols på Pingvin i Oslo var startskuddet på norsk punks historie

- Konserten var det første live møtet med punk i Norge. Hvis det var 200 mennesker der så startet halvparten av dem band, sier Trygve Mathiesen, som har skrevet boka «Tre grep og sannheten. Norsk punk 1977 - 1980».

Møtet med punken

Trygve Mathiesen ble kalt «den første punkern på Lillestrøm». Om sitt eget møte med punken sier han at han fløy rundt med et par sikkerhetsnåler i jakkeslaget og hylte og skreik.

- Da følte jeg at «Yes, dette er meg». Da hadde jeg funnet min identitet, da.

Hærverk på Lysthuset

Hærverk på Lysthuset.

Foto: Jan Olufsen