Hopp til innhold

Vebjørn Sands portrett er funnet

En mann i 40-årene er pågrepet av politiet i Moss. Nå har de funnet Vebjørn Sands maleri.

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand er veldig glad for at hans portrettmaleri er funnet.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Jeg er glad for at det er kommet til rette, sier kunstneren i en kort kommentar til NRK.no.

Vebjørn Sands portrettmaleri ble stjålet på Moss stasjon i går. I dag ble tyven tatt, melder østfoldpolitiet.

– En mann i 40-årene er pågrepet for tyveri av maleriet Vebjørn Sand ble frastjålet på toget i Moss i går, skriver politiet i Østfold på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Vitne hjalp politiet

Maleriet lå i en koffert som forsvant på toget. I tillegg til maleriet lå flere av kunstnerens personlige eiendeler.

Tyveriet fant sted tirsdag ettermiddag, og vitner skal ha sett en mann gå av toget på Moss stasjon med kofferten til Sand i hånden. Kofferten er lett gjenkjennelig ettersom det har malt en stor «S» på seg.

Det var etter en meget god vitneobservasjon som førte til at Politiet i Moss kunne gå til pågripelse av en kjenning på en adresse i Moss.

– På bakgrunn av en meget god vitneobservasjon fra en passasjer på toget har vi pågrepet en mann i 40-årene. Vitnet kontaktet oss etter å ha lest om tyveriet i avisen, og god lokalkunnskap fra politiet i Moss gjorde at saken ble raskt oppklart, sier operasjonsleder Jon Erik Nygård i Øst politidistrikt til NTB.

Avhøres i morgen

Kunsttyven sitter nå i arrest og blir avhørt i morgen om forholdet. Ifølge TV2, som omtalte saken først, hadde maleriet en verdi på 300.000 kroner.

TV2 skriver at portrettet er av en veldig kjent person, som han har jobbet med i lang tid.

– Hvis vedkommende som tok dette returnerer alt til meg skal han få et portrett av seg selv som takk, lovte Vebjørn Sand da det ble kjent at maleriet var stjålet.

På spørsmål om hvem politiet mener bør motta et eventuelt portrett svarer Nygård at det i så fall må være det svært observante vitnet.