NRK Meny
Normal

Varsler trangt 2015 for helsehuset

Stramt budsjettforslag behandles i dag. Kan bety oppsigelser og utsatt ombygging av legevakta, sier styreleder Petter Schou.

Fylkeslege Petter Schou

- Vi ønsker selvfølgelig å beholde alle de ansatte, sier styreleder Petter Schou.

Foto: Inger Marie Norstrøm / NRK

Helsehuset i indre Østfold trengte ba om 36 millioner kroner i sitt opprinnelige budsjettforslag til 2015, men de sju eierkommunene i indre Østfold sa i oktober nei. I dag legger helsehusets styre fram et nedstrippet budsjettforslag for representantskapet i Indre Østfold regionråd.

- Kommunene sliter alle med budsjettene sine, og det kan nok hende at de planene som er lagt må skyves på, sier styreleder Petter Schou i driftsselskapet Indre Østfold Medisinske Kompetansesenter.

- Det betyr at vi kanskje ikke starter ombyggingen av legevakta allerede om noen måneder, men må utsette det til året etter.

  • Les mer om helsehus i Østfold:

– Østfold er som å reise inn i fremtiden

Petter Schou fortsetter som styreleder i helsehuset

– Nå får man hjelp uten at «alle» vet det

Enige om hvor helsehuset skal ligge

Kan miste 2,5 årsverk eller mer

En annen konsekvens er at ikke alle ansatte nødvendigvis vil ha jobb neste år.

– Det vil være avhengig av hvilken ramme vi får. Styret vil så langt som mulig prøve å unngå oppsigelser. Vi har mange dyktige medarbeidere, og ønsker selvfølgelig å beholde alle.

Nå har styret utarbeidet alternative budsjettforslag, som skal behandles av representantskapet i Indre Østfold Regionråd i dag. I beste fall må det kuttes 2,5 årsverk.

– Det betyr ikke automatisk at noen mister jobben. det kan bety at vi må skyve på ansettelser, ikke ta inn vikarer, bruke mer ansatte på tvers i selskapet.

– Det er både ledelsens og vårt ansvar å sørge for at dette skjer innenfor de rammene eierne gir oss, samtidig som vi skal gi et fullgodt tilbud til befolkningen i regionen vår.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • For få bruker refleks

    – Vi er for dårlige til å bruke refleks. Det sier leder i Trygg Trafikk i Østfold, Paal Gunnar Mathisen. Ifølge tall fra Trygg Trafikk bruker om lag 50 prosent av østfoldingene refleks, mot 37 prosent på landsbasis, men det er ikke nok, sier Mathisen.

  • Forskjellig eiendomsskatt

    Det vil trolig være forskjellig eiendomsskatt i de fem kommunene som blir til Indre Østfold i to år etter at de er blitt en kommune. Prosjektleder Bjørn Sjøvold anbefaler å søke departementet om å få beholde forskjellene i en overgangsperiode. Fellesnemnda skal diskutere saken fredag.