NRK Meny
Normal

Varsler trangt 2015 for helsehuset

Stramt budsjettforslag behandles i dag. Kan bety oppsigelser og utsatt ombygging av legevakta, sier styreleder Petter Schou.

Fylkeslege Petter Schou

- Vi ønsker selvfølgelig å beholde alle de ansatte, sier styreleder Petter Schou.

Foto: Inger Marie Norstrøm / NRK

Helsehuset i indre Østfold trengte ba om 36 millioner kroner i sitt opprinnelige budsjettforslag til 2015, men de sju eierkommunene i indre Østfold sa i oktober nei. I dag legger helsehusets styre fram et nedstrippet budsjettforslag for representantskapet i Indre Østfold regionråd.

- Kommunene sliter alle med budsjettene sine, og det kan nok hende at de planene som er lagt må skyves på, sier styreleder Petter Schou i driftsselskapet Indre Østfold Medisinske Kompetansesenter.

- Det betyr at vi kanskje ikke starter ombyggingen av legevakta allerede om noen måneder, men må utsette det til året etter.

  • Les mer om helsehus i Østfold:

– Østfold er som å reise inn i fremtiden

Petter Schou fortsetter som styreleder i helsehuset

– Nå får man hjelp uten at «alle» vet det

Enige om hvor helsehuset skal ligge

Kan miste 2,5 årsverk eller mer

En annen konsekvens er at ikke alle ansatte nødvendigvis vil ha jobb neste år.

– Det vil være avhengig av hvilken ramme vi får. Styret vil så langt som mulig prøve å unngå oppsigelser. Vi har mange dyktige medarbeidere, og ønsker selvfølgelig å beholde alle.

Nå har styret utarbeidet alternative budsjettforslag, som skal behandles av representantskapet i Indre Østfold Regionråd i dag. I beste fall må det kuttes 2,5 årsverk.

– Det betyr ikke automatisk at noen mister jobben. det kan bety at vi må skyve på ansettelser, ikke ta inn vikarer, bruke mer ansatte på tvers i selskapet.

– Det er både ledelsens og vårt ansvar å sørge for at dette skjer innenfor de rammene eierne gir oss, samtidig som vi skal gi et fullgodt tilbud til befolkningen i regionen vår.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må reparere skader på veier

    Mye av veivedlikeholdet i fylket i sommer vil dreie seg om å reparere skadene fra en tøff vinter. Det sier Arne Bjørklund, som leder driftsseksjonen i veiavdelingen til Statens vegvesen i Østfold. Asfalteringen er nå i gang flere steder i Østfold, og Bjørklund ber bilister vise hensyn

  • Stiller til gjenvalg

    Eivind Normann Borge fra Fremskrittspartiet stiller på nytt som ordførerkandidat for Hvaler Fremskrittsparti ved valget neste høst. Det skriver Fredriksstad Blad.
    68 gamle Borge hadde egentlig tenkt å trekke seg fra politikken, men sier han har fått en rekke henvendelser den siste tiden fra folk som ber ham om å stille til valg igjen.