Hopp til innhold

Tyv spikret opp Vebjørn Sand-maleri på veggen

Mannen som stjal Vebjørn Sands portrett på toget i Moss, rakk å spikre det opp på veggen før politiet ankom. I morgen kan han bli dømt.

Vebjørn Sand

Vebjørn Sand ble frastjålet et maleri på toget i Moss. Tyven ble tatt etter et døgn, og allerede i morgen kan han bli dømt for forholdet.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Bildet var hengt opp på veggen i en leilighet. Det var hengt opp i en spiker, forteller politistasjonssjef i Moss, Kasper Hermansen.

Hvorvidt tyven var klar over at bildet han stjal var verdt rundt 300.000 kroner er uvisst.

Tirsdag ble kunstner Aune Sand frastjålet sin koffert på toget mellom Oslo og Fredrikstad. I kofferten lå blant annet et portrett av en kjent norsk person, samt flere personlige eiendeler.

Brukte et døgn på å oppklare saken

Dersom kunsttyven tilstår forholdet, kan han ifølge politiet bli fremstilt for retten allerede i morgen og kan da bli dømt.

Sand anmeldte forholdet samme dag og politiet brukte kun et døgn på å oppklare det hele.

– Det var jo på bakgrunn av en meget god vitneobservasjon vi klarte å identifisere gjerningspersonen. Mannen er godt kjent av politiet, så god lokalkunnskap løste denne saken, sier Hermansen.

Politiet gikk raskt til aksjon og pågrep en mann i 40-årene i hans egen bolig. Bildet ble funnet i en annen leilighet – spikret opp på veggen

Glad for at bildet kom til rette

– Tror du bildet blir mere verdt, nå som det har en historie?

– He he, det skal ikke jeg uttale meg om. Jeg er ingen kunstkjenner, ler politistasjonssjefen.

Kunstneren selv uttrykte overfor NRK.no onsdag at han var veldig fornøyd med at politiet hadde funnet kofferten hans og bildet så raskt.

Laster Twitter-innhold