NRK Meny
Normal

Terrordømt Fredrikstad-mann delvis frikjent

46 år gamle Hassan Ahmed vant delvis fram i ankesaken etter terrordommen fra august i fjor.

Terrortiltalt 46-åring i retten

Hassan Ahmed inngikk ikke i et terrorforbund da han sluttet seg til IS, mener Borgarting lagmannsrett.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Det er VG som melder at Borgarting lagmannsrett har avgitt sin kjennelse torsdag ettermiddag.

Hassan Ahmed fra Fredrikstad og Adam Idrisovich Magomadov ble dømt til henholdsvis seks og sju og et halvt års fengsel i Oslo tingrett sist høst. Dette skjedde etter at Ahmeds sønn ble pågrepet i en politiaksjon på Greåker, og i fjor dømt til åtte års fengsel for å ha sluttet seg til IS:

Dro til kalifatet

En måned etter at IS erklærte sitt islamske kalifat i deler av Irak og Syria sommeren 2014 reiste de to til Syria. Ahmed er frikjent fra å ha inngått terrorforbund, men lagmannsretten mener han er skyldig i deltagelse i en terrorgruppe. Magomadov nådde ikke fram med sin anke.

– Det er uklart for oss hvorfor Ahmed ble frikjent for terrorforbund, men vi er tilfreds med at retten har funnet at den andre tiltalte Magomadov skulle dømmes etter denne paragrafen, sier statsadvokat Frederik G. Ranke til VG.

Hva lagmannsrettens delvise frikjennelse får å si for straffeutmålingen for Ahmed er ikke kjent. Retten skal uttale seg om det i morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange til Sykehuset Østfold

    Sykehuset Østfold har i helgen hatt stor pågang av pasienter. Bare på akuttmottaket kom det over 90 pasienter på lørdag og 95 pasienter søndag. Noe som er langt over vanlig pågang i helgene som er rundt 70 pasienter om dagen.

  • Strid om trefelling

    Byantikvaren i Fredrikstad Vegard Lie mener det er et stort tap når en grunneier valgte å felle trær i et parkanlegg fra 1700-tallet. Trærne er ikke fredet og grunneier Alf Ulven sier han feller dem for å kunne bygge boliger i haven.

    Kniple gård
    Foto: Privat