NRK Meny
Normal

Terrordømt Fredrikstad-mann delvis frikjent

46 år gamle Hassan Ahmed vant delvis fram i ankesaken etter terrordommen fra august i fjor.

Terrortiltalt 46-åring i retten

Hassan Ahmed inngikk ikke i et terrorforbund da han sluttet seg til IS, mener Borgarting lagmannsrett.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Det er VG som melder at Borgarting lagmannsrett har avgitt sin kjennelse torsdag ettermiddag.

Hassan Ahmed fra Fredrikstad og Adam Idrisovich Magomadov ble dømt til henholdsvis seks og sju og et halvt års fengsel i Oslo tingrett sist høst. Dette skjedde etter at Ahmeds sønn ble pågrepet i en politiaksjon på Greåker, og i fjor dømt til åtte års fengsel for å ha sluttet seg til IS:

Dro til kalifatet

En måned etter at IS erklærte sitt islamske kalifat i deler av Irak og Syria sommeren 2014 reiste de to til Syria. Ahmed er frikjent fra å ha inngått terrorforbund, men lagmannsretten mener han er skyldig i deltagelse i en terrorgruppe. Magomadov nådde ikke fram med sin anke.

– Det er uklart for oss hvorfor Ahmed ble frikjent for terrorforbund, men vi er tilfreds med at retten har funnet at den andre tiltalte Magomadov skulle dømmes etter denne paragrafen, sier statsadvokat Frederik G. Ranke til VG.

Hva lagmannsrettens delvise frikjennelse får å si for straffeutmålingen for Ahmed er ikke kjent. Retten skal uttale seg om det i morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se fredagens Østfold-nyheter her

  • Lang ventetid på Bastø Fosen

    Vegtrafikksentralen Øst opplyser fredag ettermiddag at det er lange ventetider på fergestrekningen mellom Moss og Horten. På grunn av tekniske problemer på den ene ferga, må det påregnes en ventetid på rundt en time.