NRK Meny
Normal

Terrordømt Fredrikstad-mann delvis frikjent

46 år gamle Hassan Ahmed vant delvis fram i ankesaken etter terrordommen fra august i fjor.

Terrortiltalt 46-åring i retten

Hassan Ahmed inngikk ikke i et terrorforbund da han sluttet seg til IS, mener Borgarting lagmannsrett.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Det er VG som melder at Borgarting lagmannsrett har avgitt sin kjennelse torsdag ettermiddag.

Hassan Ahmed fra Fredrikstad og Adam Idrisovich Magomadov ble dømt til henholdsvis seks og sju og et halvt års fengsel i Oslo tingrett sist høst. Dette skjedde etter at Ahmeds sønn ble pågrepet i en politiaksjon på Greåker, og i fjor dømt til åtte års fengsel for å ha sluttet seg til IS:

Dro til kalifatet

En måned etter at IS erklærte sitt islamske kalifat i deler av Irak og Syria sommeren 2014 reiste de to til Syria. Ahmed er frikjent fra å ha inngått terrorforbund, men lagmannsretten mener han er skyldig i deltagelse i en terrorgruppe. Magomadov nådde ikke fram med sin anke.

– Det er uklart for oss hvorfor Ahmed ble frikjent for terrorforbund, men vi er tilfreds med at retten har funnet at den andre tiltalte Magomadov skulle dømmes etter denne paragrafen, sier statsadvokat Frederik G. Ranke til VG.

Hva lagmannsrettens delvise frikjennelse får å si for straffeutmålingen for Ahmed er ikke kjent. Retten skal uttale seg om det i morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kalnes kan få kutt i støtte

  Kalnes videregående skole kan miste over 135 000 kroner i produksjonstilskudd.

  Etter bruddene på dyrevelferdsloven som ble avdekket på skolegårdsbruket i fjor, har Sarpsborg kommune varslet at de vil avkorte produksjonstilskuddet for i fjor.

  Skolen rettet opp i feilene raskt, det er en av grunnen til at de nå klager på vedtaket, sier rektor Hanne Lorentzen:

  Grisehold på Kalnes
  Foto: Petter Larsson/NRK
 • Anmeldt for å ha slått russ

  En deltaker på russetreffet på Fredriksten i Halden er mistenkt for å ha slått til to medruss. Personen er kjørt i politiets arrest og anmeldt. En annen sitter også i arresten etter å ha vært utagerende og overstadig beruset på landstreffet for russ.