Tarik om missen mot Tsjekkia: – Folk mente at jeg skyldte dem penger

FREDRIKSTAD (NRK): Landslagsspiss Tarik Elyounoussi har fått seg sommerjobb som pizzabud for å koble av etter en hektisk avslutning på sesongen.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tsjekkia.

Tarik Elyounoussi fikk en enorm sjanse til å sørge for ledelse for Norge mot Tsjekkia, men skjøt rett på keeper i stedet for å spille ballen videre til Alexander Søderlund til høyre i bildet.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er lenge siden jeg har gjort det her, ler Elyounoussi mens han litt ustødig kaster en pizzadeig opp i luften.

Landslagsspissen er egentlig hjemme i Fredrikstad på sommerferie, men har likevel blitt satt i arbeid ved farens pizzasjappe.

Tarik Elyounoussi

Det har blitt tradisjon for Tarik å hjelpe til i familiens pizzasjappe i Fredrikstad når han har ferie fra fotballen.

Foto: Stian Pedersen/NRK

Her slipper han billig unna hvis han gjør en tabbe.

I hvert fall langt billigere enn da han hadde alle muligheter til å sikre norsk seier mot Tsjekkia, men satte ballen rett på keeper i stedet for å spille til Alexander Søderlund, som sto foran åpent mål.

– Folk ble så forbanna og sure, mange kalte meg egoist. Flere hadde satt penger på kampen, og da var det plutselig min skyld at tippelappen ikke gikk inn. Jeg har fått en del meldinger og kommentarer. Noen mente at jeg skyldte dem penger, sier Elyounoussi til NRK.

– Fotball er bare lek og moro

29-åringen presiserer at han allerede rett etter kampslutt snakket med Søderlund og ble ferdig med saken der og da.

– Men jeg har forståelse for at folk som kun ser det utenfra reagerer sterkere. Det er en del av toppfotballen, sier han.

Elyounoussi understreker samtidig at han ikke har latt seg prege nevneverdig av de til dels krasse tilbakemeldingene etter missen.

– Jeg har blitt gammel og erfaren nok til å ikke la slike ting gå inn på meg. Fotball er fortsatt bare lek og moro, det har vært viktig for meg hele veien. Hvis det slutter å være lek og moro, så slutter jeg med fotball på dagen.

Laster Twitter-innhold

Drømmer om Real Madrid

Men først er det fullt fokus på sommerjobben som pizzabud og rolige dager sammen med venner i skjærgården utenfor Fredrikstad.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi leverer pizza i Fredrikstad når han ikke leverer scoringer for Olympiakos og det norske landslaget.

Foto: Stian Pedersen/NRK

– Det er deilig å komme hjem til Norge og slappe av her i Fredrikstad med venner. Det er helt nydelig, smiler han.

Om noen uker er det klart for oppladning til en ny sesong i greske Olympiakos.

Målet er å følge opp den gode sesongen som ble avsluttet 30.april, og som endte med seriemesterskap, Tariks aller første, og plass i Champions League.

– Det er en guttedrøm å få spille i Champions League, det er en turnering jeg har vokst opp med å se på TV. Jeg vil veldig gjerne møte Real Madrid. Jeg har heiet på dem siden jeg var 6 år, så det hadde vært et stort øyeblikk, forteller Elyounoussi.