Hopp til innhold

Misbrukte gedigen Norge-sjanse: – Et katastrofalt dårlig valg

ULLEVAAL (NRK): Tarik Elyounoussi (29) hadde alle muligheter til å sikre norsk seier mot Tsjekkia, men får i stedet krass kritikk for å ha skutt selv.

Tsjekkia roter bort ballen og Tarik Elyounussi er helt alene med keeper, sammen med Søderlund som på sin side har åpen kasse. Tarik avslutter selv, rett på keeper! Det er fryktelig utnyttet for der er Søderlund på blankt nett!

SE MISSEN: Tarik Elyounoussi fikk en enorm sjanse til å score for Norge i andre omgang, men skjøt rett på keeper i stedet for å spille ballen videre. Video med tillatelse fra TVNorge.

Laster innhold, vennligst vent..

Fra å ha blitt utspilt mot slutten av første omgang i VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia, gikk Norge til å spille festfotball de siste 45 minuttene.

Men det ble med scoringen til Alexander Søderlund fra straffemerket, for da Tarik Elyounoussi kunne sendt Norge foran etter snaue 60 minutter, satte han ballen rett på keeper i stedet for å spille til Alexander Søderlund, som var alene med keeper.

Tarik Elyounoussi

FORTVILET: Tarik Elyounoussi.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Fra min side så....Slike sjanser får man ikke misse om man vil vinne fotballkamper. Man blir jo skuffet, for man ser at de er helt uten press, og da er man jo nesten sikker på mål. Men alle gjør feil, sier landslagstrener Lars Lagerbäck til TVNorge.

NRKs fotballeksperter er klare i sin tale.

– Det er noe av det verste jeg har sett. Han har to alene med keeper, også velger han å skyte rett på keeper. Det er nærmest så man skulle kappa beina av Tarik Elyounoussi. Det er helt ubegripelig! sa NRKs fotballekspert Karl Petter Løken under radiosendingen.

Sterke reaksjoner

– Det var et katastrofalt dårlig valg av ham, sier NRK-ekspert Lise Klaveness.

– Jeg får litt vondt av ham. Folk sier han setter seg selv foran laget, men det er jeg ikke med på. Han har hatt en god kamp og blir litt heit i toppen. Det er ikke ofte du kommer to mot én, og da er det lett å få for mye selvtillit og gi seg selv for god tid, sier hun videre.

Også på Twitter kom reaksjonene raskt.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Sa sorry

Etter kampen sa Elyounoissi unnskyld til Søderlund.

– Det ble et par sorry, men vi går videre. Han tok det fint. Jeg ga jo straffe til «Søder'n», sier Olympiakos-spilleren til NRK.

– Hva tenkte du?

– Jeg tenker ikke, og det er problemet. Når jeg bryter igjennom, er jeg alene og tenker at jeg skal skyte. Så ser jeg «Søder'n» kommer, men jeg klarer ikke å tenke. Helt ærlig, det er vanskelig å forklare hvordan det skjedde. Alle som så på skjønner jo at jeg skal sentre. Jeg tar den på min kappe, forklarer han.

– Jeg tenkte at der burde du kanskje spilt. Det var litt kjipt men sånn er det. Jeg brukte noen sterke ord for å gi beskjed, men det går bra nå, sier Søderlund til NRK.

Det endre uavgjort mellom Norge og Tjekkia

SE MÅLENE: Bilder med tillatelse fra TVNorge.

Ble nesten utspilt

På forhånd etterlyste landslagssjefen aggressivitet og intensitet fra Norge-spillerne, og svensken ble hørt den første halvtimen på Ullevaal. Men at Tore Reginiussen måtte ut med skade, så ut til å prege laget. For samtidig begynte et voldsomt Tsjekkia-press.

– Norge lever farlig. Norge lever veldig farlig på Ullevaal, uttalte NRKs kommentator Olav Traaen.

Og det var riktig. Noen minutter senere havnet et innlegg fra høyre på hodet til en relativt umarkert Theodor Gebre Selassie. Venstrebacken støtet inn ledelsen til gjestene.

– Vi er nesten blitt utspilt de siste 10–15 minuttene, så det var fortjent, mente NRKs ekspert Løken.

Straffescoring og kjempemiss

Hva Lagerbäck sa til herrene i pausen, vites ikke, men etter å ha unngått en ny kalddusj med en nødskrik, ble det pluselig kjempestemning i Oslo.

Først da Elyounoussi fikk ballen og dro seg inn i sekstenmeteren. Han felt og skaffet straffe til Norge.

Den fikk Alexander Søderlund æren av å ta. Angriperen smalt utlikningen i nettaket. I stedet for å feire, samlet han resten av laget tilbake til egen halvdel.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tsjekkia.

STRAFFEMÅL: Alexander Søderlund utlignet for Norge fra straffemerket mot Tsjekkia. Han tok seg ikke lang tid til å feire, og pekte på ballen for å få lagkameratene tilbake på egen halvdel.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Og bare noen minutter senere kom Norge til en gigantisk sjanse. Elyounoussi snappet ballen og kom helt alene med keeper, men i stedet for å spille til lagkamerat Søderlund alene foran mål, avsluttet han selv – rett på keeper.

Den gode perioden til Norge fortsatte og hjemmelaget presset på. Debutant Bjørn Maars Johnsen kom inn for Søderlund og markerte seg raskt. Det samme gjorde Mohamed Elyounoussi, som storspilte.

– Banens beste. Nå er det mye å glede seg over her ute, kommenterte Løken, som mente Norge hadde gjort en av sine beste landskamper på lang tid.

Men det ble 1–1 og poengdeling på Ullevaal.

– Det er definitivt et steg frem fra forrige kamp, men fortsatt en del å jobbe med, sier Lagerbäck til TVNorge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal