NRK Meny
Normal

Misbrukte gedigen Norge-sjanse: – Et katastrofalt dårlig valg

ULLEVAAL (NRK): Tarik Elyounoussi (29) hadde alle muligheter til å sikre norsk seier mot Tsjekkia, men får i stedet krass kritikk for å ha skutt selv.

Tsjekkia roter bort ballen og Tarik Elyounussi er helt alene med keeper, sammen med Søderlund som på sin side har åpen kasse. Tarik avslutter selv, rett på keeper! Det er fryktelig utnyttet for der er Søderlund på blankt nett!

SE MISSEN: Tarik Elyounoussi fikk en enorm sjanse til å score for Norge i andre omgang, men skjøt rett på keeper i stedet for å spille ballen videre. Video med tillatelse fra TVNorge.

Laster innhold, vennligst vent..

Fra å ha blitt utspilt mot slutten av første omgang i VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia, gikk Norge til å spille festfotball de siste 45 minuttene.

Men det ble med scoringen til Alexander Søderlund fra straffemerket, for da Tarik Elyounoussi kunne sendt Norge foran etter snaue 60 minutter, satte han ballen rett på keeper i stedet for å spille til Alexander Søderlund, som var alene med keeper.

Tarik Elyounoussi

FORTVILET: Tarik Elyounoussi.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Fra min side så....Slike sjanser får man ikke misse om man vil vinne fotballkamper. Man blir jo skuffet, for man ser at de er helt uten press, og da er man jo nesten sikker på mål. Men alle gjør feil, sier landslagstrener Lars Lagerbäck til TVNorge.

NRKs fotballeksperter er klare i sin tale.

– Det er noe av det verste jeg har sett. Han har to alene med keeper, også velger han å skyte rett på keeper. Det er nærmest så man skulle kappa beina av Tarik Elyounoussi. Det er helt ubegripelig! sa NRKs fotballekspert Karl Petter Løken under radiosendingen.

Sterke reaksjoner

– Det var et katastrofalt dårlig valg av ham, sier NRK-ekspert Lise Klaveness.

– Jeg får litt vondt av ham. Folk sier han setter seg selv foran laget, men det er jeg ikke med på. Han har hatt en god kamp og blir litt heit i toppen. Det er ikke ofte du kommer to mot én, og da er det lett å få for mye selvtillit og gi seg selv for god tid, sier hun videre.

Også på Twitter kom reaksjonene raskt.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Sa sorry

Etter kampen sa Elyounoissi unnskyld til Søderlund.

– Det ble et par sorry, men vi går videre. Han tok det fint. Jeg ga jo straffe til «Søder'n», sier Olympiakos-spilleren til NRK.

– Hva tenkte du?

– Jeg tenker ikke, og det er problemet. Når jeg bryter igjennom, er jeg alene og tenker at jeg skal skyte. Så ser jeg «Søder'n» kommer, men jeg klarer ikke å tenke. Helt ærlig, det er vanskelig å forklare hvordan det skjedde. Alle som så på skjønner jo at jeg skal sentre. Jeg tar den på min kappe, forklarer han.

– Jeg tenkte at der burde du kanskje spilt. Det var litt kjipt men sånn er det. Jeg brukte noen sterke ord for å gi beskjed, men det går bra nå, sier Søderlund til NRK.

Det endre uavgjort mellom Norge og Tjekkia

SE MÅLENE: Bilder med tillatelse fra TVNorge.

Ble nesten utspilt

På forhånd etterlyste landslagssjefen aggressivitet og intensitet fra Norge-spillerne, og svensken ble hørt den første halvtimen på Ullevaal. Men at Tore Reginiussen måtte ut med skade, så ut til å prege laget. For samtidig begynte et voldsomt Tsjekkia-press.

– Norge lever farlig. Norge lever veldig farlig på Ullevaal, uttalte NRKs kommentator Olav Traaen.

Og det var riktig. Noen minutter senere havnet et innlegg fra høyre på hodet til en relativt umarkert Theodor Gebre Selassie. Venstrebacken støtet inn ledelsen til gjestene.

– Vi er nesten blitt utspilt de siste 10–15 minuttene, så det var fortjent, mente NRKs ekspert Løken.

Straffescoring og kjempemiss

Hva Lagerbäck sa til herrene i pausen, vites ikke, men etter å ha unngått en ny kalddusj med en nødskrik, ble det pluselig kjempestemning i Oslo.

Først da Elyounoussi fikk ballen og dro seg inn i sekstenmeteren. Han felt og skaffet straffe til Norge.

Den fikk Alexander Søderlund æren av å ta. Angriperen smalt utlikningen i nettaket. I stedet for å feire, samlet han resten av laget tilbake til egen halvdel.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tsjekkia.

STRAFFEMÅL: Alexander Søderlund utlignet for Norge fra straffemerket mot Tsjekkia. Han tok seg ikke lang tid til å feire, og pekte på ballen for å få lagkameratene tilbake på egen halvdel.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Og bare noen minutter senere kom Norge til en gigantisk sjanse. Elyounoussi snappet ballen og kom helt alene med keeper, men i stedet for å spille til lagkamerat Søderlund alene foran mål, avsluttet han selv – rett på keeper.

Den gode perioden til Norge fortsatte og hjemmelaget presset på. Debutant Bjørn Maars Johnsen kom inn for Søderlund og markerte seg raskt. Det samme gjorde Mohamed Elyounoussi, som storspilte.

– Banens beste. Nå er det mye å glede seg over her ute, kommenterte Løken, som mente Norge hadde gjort en av sine beste landskamper på lang tid.

Men det ble 1–1 og poengdeling på Ullevaal.

– Det er definitivt et steg frem fra forrige kamp, men fortsatt en del å jobbe med, sier Lagerbäck til TVNorge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal