NRK Meny
Normal

Dette er eliteseriens nye stjerneskudd

Sarpsborg 08s Mohamed Elyounoussi er ikke som eliteseriespillere flest.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi har en pizzabaker-karriere å falle tilbake på hvis han ikke skulle lykkes med fotballen.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

– Han jobber så mye, så han trenger litt fri innimellom. Da stiller jeg opp og hjelper til, smiler Sarpsborg 08-spiller Mohamed Elyounoussi.

Det unge talentet er ikke som fotballspillere flest. Hjemme i Sarpsborg stiller han mer enn gjerne opp på kjøkkenet når pappa Abdelbaki trenger hjelp i sin pizzasjappe.

– Han sier at jeg er god, så jeg får ta det til meg. Men jeg vil heller være bedre i fotball, fortsetter han.

Fokuserer mer på trening enn media

Men det trenger ikke 18-åringen å bekymre seg særlig for. Han debuterte i eliteserien med ni kamper som 16-åring i 2011, og scoret ni ganger i 1. divisjon i fjor.

På søndag var han tilbake i eliteserien og imponerte med to mål borte mot Lillestrøm i seriepremieren. Plutselig var han på leppene til alle som har en mening om norsk fotball.

– Jeg fokuserer mest på det som skjer på banen, både i trening og i kamp, så får vi ta det med pressen etter kampene, sier han til NRK.

Han vokste opp med fotball i gatene og på taket på det tidligere huset i Marokko sammen med fetter og landslagsspiller Tarik Elyounoussi. Det er her grunnlaget for fotballkarrieren ble lagt.

– Jeg hadde så mye energi som jeg måtte bruke på noe. Siden da har jeg spilt fotball hele tiden med både venner og med Tarik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tarik og Mohamed Elyounoussi

Tarik (t.v.) og Mohamed Elyounoussi i gatene i hjemlandet Marokko.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Tenker allerede på livet etter fotballen

Flere som har nær kjennskap til talentet til «Moi», sier at han kommer til å bli bedre enn søskenbarnet. Men Mohamed vet selv at en fotballkarriere ikke varer evig.

Dagen etter seriepremieren var han tilbake på skolebenken på St. Olav videregående i Sarpsborg.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi stiller gjerne opp når pappa Abdelbaki trenger hjelp til å lage pizza.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

– Det er greit å kunne tenke på noe enn fotball hele tiden. Jeg har jo et liv å tenke på etter fotballen også, så det er fint å kombinere fotballen med skolen, sier han.

Denne uken er unggutten på samling i Sveits med G19-landslaget. Men skulle han ikke få det helt til på fotballbanen, har han uansett et alternativ i bakhånd i hjembyen.

– Jeg vil heller ha en fotballkarriere, men jeg har noe å falle tilbake til hvis jeg ikke skulle lykkes, sier han ydmykt.

Og han har naturligvis også fått en plass på menyen til pappas pizzasjappe. Pizza nummer 24, som for øvrig er Elyounoussis draktnummer, har fått det kledelige navnet «Moi's Spesial Sarpsborg 08».

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio