Dette er eliteseriens nye stjerneskudd

Sarpsborg 08s Mohamed Elyounoussi er ikke som eliteseriespillere flest.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi har en pizzabaker-karriere å falle tilbake på hvis han ikke skulle lykkes med fotballen.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

– Han jobber så mye, så han trenger litt fri innimellom. Da stiller jeg opp og hjelper til, smiler Sarpsborg 08-spiller Mohamed Elyounoussi.

Det unge talentet er ikke som fotballspillere flest. Hjemme i Sarpsborg stiller han mer enn gjerne opp på kjøkkenet når pappa Abdelbaki trenger hjelp i sin pizzasjappe.

– Han sier at jeg er god, så jeg får ta det til meg. Men jeg vil heller være bedre i fotball, fortsetter han.

Fokuserer mer på trening enn media

Men det trenger ikke 18-åringen å bekymre seg særlig for. Han debuterte i eliteserien med ni kamper som 16-åring i 2011, og scoret ni ganger i 1. divisjon i fjor.

På søndag var han tilbake i eliteserien og imponerte med to mål borte mot Lillestrøm i seriepremieren. Plutselig var han på leppene til alle som har en mening om norsk fotball.

– Jeg fokuserer mest på det som skjer på banen, både i trening og i kamp, så får vi ta det med pressen etter kampene, sier han til NRK.

Han vokste opp med fotball i gatene og på taket på det tidligere huset i Marokko sammen med fetter og landslagsspiller Tarik Elyounoussi. Det er her grunnlaget for fotballkarrieren ble lagt.

– Jeg hadde så mye energi som jeg måtte bruke på noe. Siden da har jeg spilt fotball hele tiden med både venner og med Tarik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tarik og Mohamed Elyounoussi

Tarik (t.v.) og Mohamed Elyounoussi i gatene i hjemlandet Marokko.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

Tenker allerede på livet etter fotballen

Flere som har nær kjennskap til talentet til «Moi», sier at han kommer til å bli bedre enn søskenbarnet. Men Mohamed vet selv at en fotballkarriere ikke varer evig.

Dagen etter seriepremieren var han tilbake på skolebenken på St. Olav videregående i Sarpsborg.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi stiller gjerne opp når pappa Abdelbaki trenger hjelp til å lage pizza.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

– Det er greit å kunne tenke på noe enn fotball hele tiden. Jeg har jo et liv å tenke på etter fotballen også, så det er fint å kombinere fotballen med skolen, sier han.

Denne uken er unggutten på samling i Sveits med G19-landslaget. Men skulle han ikke få det helt til på fotballbanen, har han uansett et alternativ i bakhånd i hjembyen.

– Jeg vil heller ha en fotballkarriere, men jeg har noe å falle tilbake til hvis jeg ikke skulle lykkes, sier han ydmykt.

Og han har naturligvis også fått en plass på menyen til pappas pizzasjappe. Pizza nummer 24, som for øvrig er Elyounoussis draktnummer, har fått det kledelige navnet «Moi's Spesial Sarpsborg 08».

Sportsnyheter

Reddet seg inn i lufta: – Der holdt OL og Riiber på å ryke

Jarl Magnus Riiber så ut til å miste kontrollen fullstendig i hoppbakken i Seefeld. Heldigvis reddet han seg inn igjen, men at Riiber fikk hoppe, skaper reaksjoner

Siste nytt

 • Tønseth og Nyenget dropper Marcialonga etter norsk OL-smitte

  Både Didrik Tønseth og Martin Løwstrøm Nyenget har valgt å droppe årets 70 kilometer lange Marcialonga i Italia. Det gjør duoen for å ikke risikere å bli nærkontakt til eventuelt smittede i forbindelse med langløpet, bekrefter begge til NRK.

  Det velger de å gjøre for å holde seg i full beredskap fordi de begge kan ende med å bli sendt til OL i Beijing i løpet av neste uke. Derfor drar duoen nå til høyden i Seiser Alm. Simen Hegstad Krüger har Allerde testet positivt fra den norske herretroppen til OL.

  Landslagslege Øystein Andersen ville ikke bli overrasket om det kom flere tilfeller i landslaget. De tester seg nå hver dag før avreise mandag.

  Didrik Tønseth
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Dramatisk for Riiber - nesten tatt av vinden

  Jarl Magnus Riiber får store problemer i Seefeld-vinden og er nær ved å bli blåst over ende i lufta. Han henter seg imidlertid inn og lander på beina, men hoppet hans er fullstendig ødelagt.

  – Der holdt OL og Riiber på å ryke, utbryter NRK-kommentator Christian Nilssen på direkten.

  – Her spiller de hasard med Jarl Magnus Riiber.

 • Her blir den japanske treneren tatt av et lite snøskred ved hoppbakken

  Mens løperne ventet på at juryen skulle avgjøre om hoppdelen i lørdagens kombinertrenn i Seefeld kunne fortsette, gikk et lite snøskred ved siden av hoppbakken.

  TV-bildene viste at en person i det japanske støtteapparatet ble dratt med ned skråningen. Mannen kom seg derimot opp igjen, og han framsto som uskadd.

Sendeplan

Kl. Program Kanal