Hopp til innhold

Tarik Elyounoussi (22) vender hjem til Fredrikstad

Fredrikstad-gutten ble presentert på en pressekonferanse fredag.

Tarik Elyounoussi presenteres som FFK-spiller

Tarik Elyounoussi ble presentert som FFK-spiller på en pressekonferanse i dag.

Foto: Martin Tangen-Schmidt

Alle vet at FFK er klubben min. Jeg vil gjerne spille for en klubb hvor de har kjennskap til meg.

Tarek Elyounoussi

– Jeg hadde lyst å spille fotball igjen

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi.

Foto: Armando Franca / AP

Ryktene om 22-åringens retur har versert en stund. Nå har Elyounoussi signert en 3-årskontrakt for klubben.

– Det er gøy å være tilbake igjen. Jeg hadde lyst til å spille fotball, og det fikk jeg ikke gjort så mye av i Heerenveen. Og det var ingen tvil om at Fredrikstad var laget jeg ville spille for, jeg har alltid sett opp til klubben, sa Elyounoussi på pressekonferansen.

Av de største talenter i Østfold

Tarek Elyounoussi som har bakgrunn fra Fredrikstad-klubbene Nylende IF, Trosvik IF og FFK, ble kjøpt opp av den nederlandske klubben Heerenveen i 2008. Fra 2010 har han vært utlånt til Lillestrøm.

Han kom til FFK i 2005 fra Trosvik idrettsforening, og ble ansett som et av de største talentene i Fredrikstad-distriktet på mangfoldige år.

På 28 kamper for Heerenveen har han tegnet seg for seks scoringer for sin nederlandske klubb. Etter at det ble klart at han ikke skulle fortsette karrieren i Nederland, var han jaktet av flere norske klubber, men ingen klarte å friste ham mer enn gamleklubben.

– Tarik er en stor spiller som flere andre har vært interessert i. Det er artig å se at andre grunner enn kun økonomi kan spille inn for spillere, sa sportssjef og konstituert daglig leder Joacim Jonsson i Fredrikstad FK på pressekonferansen.

Avslører ikke pris

Det han derimot ikke ville si noe om, var hvor mye Elyounoussi har kostet klubben å hente fra Heerenveen.

– Av respekt for Heerenveen vil vi ikke si noe om avtalen mellom oss og Heerenveen, sa Jonsson noe kryptisk.

Spilleren selv kunne fortelle at han gleder seg til å sette i gang med sine nye lagkamerater og avslørte samtidig at han har litt å ta igjen formmessig.

– Jeg har akkurat begynt å trene igjen, og jeg må ta tak i kondisjonstreninga, for den er ikke helt på topp. Men det er heldigvis lenge til seriestart. Jeg gleder meg skikkelig, og det er en glede at Fredrikstad er tilbake i Tippeligaen igjen, sa Elyounoussi.

– Klubben min

– Det har gått veldig fort det halvannet året jeg har vært borte. Alle vet at FFK er klubben min. Jeg vil gjerne spille for en klubb hvor de har kjennskap til meg, sier Elyounoussi.

Elyounoussi kommer fra Al-Hoceima, samme by som Mohammed Fellah, og kom til Fredrikstad og Norge som 11-åring.