Hopp til innhold

Tarik gir opp Nederland-eventyret

Tarik Elyounoussi har blitt enig med ledelsen i SC Heerenveen om å forlate nederlandsk fotball.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi, treneren og klubben er enige - det er på tide å forlate Nederland.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Det avslører spissen overfor NRK.

- Det er tross alt den tredje sesongen min her, og selv etter å ha kommet tilbake fra skade, har jeg ikke fått spilletid. Hvis det ikke går veien nå, så tror jeg ikke det går veien neste år heller, sier Elyounoussi.

- Jeg er 22 år nå, og veldig sulten på å vise meg fram og å spille viktige kamper. Andrelaget her er ikke bra for meg, og derfor vil jeg prøve noe annet, forteller han.

Trenger selvtillit

Derfor har han tatt tak i saken selv, og informert SC Heerenveen om sine framtidsplaner.

- Jeg har snakket med treneren og ledelsen her, og vi har kommet fram til at det er bra for meg å prøve noe annet fra januar.

- Tenker du å spille i Norge?

- Jeg skal ikke utelukke noen ting. Det viktigste er å finne en bra klubb som jeg kan videreutvikle meg i, og som jeg får spille kamper i. Jeg må ikke minst få den tilliten som jeg har manglet her. Jeg trenger å få det, og å bygge selvtillit, innrømmer Elyounoussi.

- På lista til Solskjær

Tariks agent, Tore Pedersen, jobber for å finne en ny arbeidsgiver til den tidligere Fredrikstad-spilleren.

- Det er interesse fra flere klubber, både i Norge og i Sverige, bekrefter Pedersen.

22-åringen har ikke gitt noen føringer til sin agent, bortsett fra at han vil spille fotball. Molde har vært nevnt som en interessert klubb, og Tarik skal være nevnt på listen over spillere Ole Gunnar Solskjær ønsker seg.

- Jeg kan ikke kommentere enkelte klubber. Vi håper å ha en overgang klar når vinduet åpner 1. januar, og jobber etter det tidsperspektivet, sier Pedersen.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi i aksjon for landslaget i 2008.

Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas / SCANPIX

Uheldig start på profflivet

Etter overgangen fra Fredrikstad til Heerenveen i 2008, har det mildt sagt gått dårlig med 22-åringen.

Han har hatt fem forskjellige trenere på to år, vært mye skadet, og har slitt med å få spilletid og tillit fra de som har vært rundt han.

Likevel angrer han ikke på noe, og han sier han trives godt med tilværelsen i Nederland.

- Jeg fikk jo ingen heldig start i min proffkarriere, likevel har jeg fått erfaringer av det som har skjedd, og det tar jeg med meg videre. Akkurat nå er det bra, jeg har vært her i to år og trives kjempebra.

- Jeg har lært meg språket, og har gode venner, så jeg klager ikke. Men jeg må spille fotball, og det er derfor jeg forlater klubben, sier Elyounoussi.

Hvor tror du Tarik ender opp? Diskutér!

Fotball

 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Brann-spiller fraktet til sykehus etter hodesmell

  På overtid i søndagens kamp mellom Viking og Brann fikk Ulrik Mathisen en kraftig hodesmell etter en duell med Vikings Sondre Langås.

  Spillet ble stoppet umiddelbart og Mathisen fikk raskt tilsyn, før han til applaus gikk av banen for egen maskin.

  Vikings lege, Øystein Dale, sier til BT at Mathisen etter kampen ble fraktet til sykehuset i Stavanger.

  – Han var ikke helt klar og husket ikke alt som hadde skjedd. Sykehuset gjør en vurdering på hvor lenge han blir værende der, sier legen til BT.

  Selve kampen endte 1-1.

  1pK-bQlBfgY
  Foto: NTB
 • Klopp etter sjokktap: – Grusomme å se på

  Liverpool tapte hjemme for første gang siden februar i fjor da de tapte 0-3 mot Atalanta i Europaligaen på torsdag.

  Søndag hadde de sjansen til å slå tilbake mot Crystal, men istedenfor ble det en kamp preget av sjansesløsing fra Jürgen Klopps menn.

  Crystal Palace tok ledelsen etter en scoring fra Eberechi Eze i kampens 14. minutt.

  Palace var også nær ved øke ledelsen noen minutter senere, men Andy Robertson reddet mesterlig på strek.

  Liverpool spilte seg til den ene store muligheten etter den andre, men strålende redninger fra keeper Dean Henderson, stolpene og dårlige avslutninger gjorde at hjemmelaget på utrolig vis gikk målløse av banen.

  – De (Liverpool) var grusomme å se på, sier manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen, ifølge BBC.

  Etter at Liverpool forrige helg spilte uavgjort mot Manchester United, har de nå virkelig mistet grepet i kampen om seriegullet. Etter søndagens tap er Liverpool to poeng bak Manchester City. Arsenal kan ta seg tre poeng foran Liverpool med seier senere søndag kveld.

  For Crystal Palace er søndagens seier et langt steg mot å beholde plassen og de har nå åtte poeng bak ned nedrykksstreken.

  Klopp Liverpool
  Foto: Reuters
 • Feiret med frekk gest – så grep VAR inn

  I et intenst og høydramatisk vestlandsderby, endte det til slutt 1–1 mellom Viking og Brann i Stavanger.

  Lars-Jørgen Salvesen sendte hjemmelaget i ledelsen etter halvspilt første omgang, og til tross for flere store Brann-sjanser ble det omgangens eneste mål.

  I den andre omgangen kom til slutt utligningen for Brann, takket være en utrolig tabbe i Viking-forsvaret. Midtstopperne Djibril Diop og Sondre Langås klarte sammen med keeper Patrik Gunnarsson kommuniserte dårlig da ballen spratt flere ganger inne i feltet. Det utnyttet Ole Didrik Blomberg, som styrte inn 1–1 etter en panisk klarering fra Gunnarsson.

  Ti minutter før slutt trodde Bård Finne at han hadde sendt Brann i ledelsen etter en kontring. Brann-spissen feiret opp mot publikum med å ta hendene foran øynene som om han gråt.

  Men til Branns fortvilelse grep VAR inn og annullerte målet for offside.

  – Jeg er en stor fan av spontaniteten, så jeg kommer alltid til å feire. Så får det heller være litt flaut etterpå, sier Finne til NRK.

  Dermed ble det 1–1 og ett poeng til hver av lagene.

  Finne
  Foto: Skjermdump: TV 2
 • Midtjylland om Olsson: – Fått tilbake motorisk funksjon

  Fotballspilleren Kristoffer Olsson er på bedringens vei etter at ble det kjent at han hadde flere blodpropper i hjernen.

  «Kristoffer Olsson gjør store fremskritt», skriver Midtjylland i en pressemelding søndag.

  I slutten av februar ble den svenske landslagsspilleren lagt i respirator, og i starten av mars det kjent at han ble rammet av flere blodpropper i hjernen.

  I midten av mars var Olsson ute av respirator og ble flyttet til Hammel Neurocenter, hvor han startet sin rehabilitering.

  «Her har Kristoffer fått tilbake både motorisk funksjon og verbale evner. Hans fysiske fremgang er betydelig. Han trener nå aktivt på å kunne gå igjen, og han er i stand til å spise selvstendig», skriver klubben.

  Midtjylland skriver at det fortsatt er kognitive utfordringer som gjenstår og at det er usikkert om han vil bli helt frisk igjen.

  «Likevel er spesialistene ved behandlingssenteret oppmuntret over skrittene Kristoffer har tatt», skriver de. (NTB)

  Kristoffer Olsson i aksjon for Midtjylland
  Foto: FODBOLDBILLEDER
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven