Hopp til innhold

Stiv kuling fra sørvest i Oslofjorden

Meteorologene melder om stiv kuling mandag formiddag, verst blir det i Ytre Oslofjord.

Uvær i Østfold

Fortsatt er det mange som har fritidsbåtene ute, og meteorologene advarer mot stiv kuling i Ytre Oslofjord. Slik så det ut sist gang det var stiv kuling, 24. august i år.

Foto: Redningsselskapet

Slik så det ut etter at det hadde vært stiv kuling i Ytre Oslofjord 24 august i år. Nå advarer meteorologene mot regn kombinert med stiv kuling fra sørvest i Ytre Oslofjord.

Stiv kuling ved Færder fyr

Pål Bustgaard på redningsskøyta Horn Flyer

Skipper Pål Bustgaard på redningsskøyta ligger i beredskap i Ytre Oslofjord.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Det blir ikke det voldsomme regnværet. Men det kommer til å regne enkelte steder utover formiddagen. Regnværet ser ut til å stanse gradvis utover ettermiddagen og kvelden, sier statsmeteorolog Haakon Melhuus til NRK.no.

Klokken 07.30 var det stiv kuling ved Færder fyr, og ni grader.

– På østsiden av Oslofjorden, sør for Oslo, holder temperaturene seg som en tidlig høstdag, og viser i alle fall ikke noe tegn på vinter ennå, men stiv kuling vil merkes godt, spesielt i Ytre Oslofjord, sier Melhuus.

Redningsskøyta Horn Flyer med skipper Pål Bustgaard ligger i beredskap på Skjærhalden på Hvaler.

– Vi har foreløpig ikke hatt noen oppdag. Forhåpentligvis er det ingen som driver med hummerfiske i dag. Det er fortsatt endel fritidsbåter som ligger ute i småbåthavnene, og vi får håpe at de er godt festet, sier skipper Bustgaard til NRK.no.

Se hvordan været blir på: Yr.no.

Minusgrader og glatt

I motsetning til i Østfold og østsiden av Ytre Oslofjord har temperaturen sunket til under null flere steder i Norge i morgentimene i dag. Det har igjen ført til glatte veier, og en rekke ulykker.

På Ringerike i Buskerud fikk politiet melding om to ulykker med kort mellomrom like etter klokken seks. En 40 år gammel mann ble sendt til sykehus for sjekk etter en utforkjøring på rv. 35 ved Nakkerud.

Sjekk trafikkmeldinger hos: NRK Trafikk.

I Skien var det også problemer i morgentrafikken. Klokken 0640 fikk politiet i Telemark melding om en bil som hadde havnet på taket i Valebøvegen. En 67 år gammel kvinne ble sendt til legevakt.

– Noen minutter senere kom en bil kjørende inn i bilen som lå på taket. Ingen av personene i bilen ble skadet, og føreren kunne kjøre videre. Det var svært glatt på veien, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Elise Gotliebsen.

Andre steder i landet har glatte veier også preget morgentrafikken. På Jæren ble en person skadet etter en kjedekollisjon.