NRK Meny
Normal

Må trolig kutte i bemanning

Helsehuset i Indre Østfold slipper trolig ikke unna kutt blant de ansatte, etter at et nytt budsjett er godkjent av de sju kommunene som eier Helsehuset.

Ole André Myhrvold

Leder av representantskapet for Helsehuset i Indre Østfold, Ole André Myhrvold.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Mandag møttes representantskapet til det interkommunale Helsehuset i Indre Østfold på kommunehuset i Marker.

Der vedtok de et revidert budsjett med litt over 34 millioner kroner i total ramme. Helsehuset hadde bedt om 2 millioner kroner mer i sitt opprinnelige forslag for budsjett for 2015.

Må se på ansatte

Leder av representantskapet er Trøgstad-ordfører Ole André Myhrvold og han forklarer at ledelsen ved Helsehuset nå må vurdere bemanningen ved Helsehuset i Indre Østfold.

Ole André Myhrvold (Sp)

Ole André Myhrvold.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

– Budsjettvedtaket fører til at man må se på antall årsverk i Helsehuset. Så må styret vurdere organisering samtidig som de må sikre de tjenestene som kommunene har bedt om, sier Myhrvold.

Tøffe tider i kommunene er bakgrunn for at alle interkommunale selskap har blitt bedt om å se over budsjettene før 2015.

– Så lenge kommunene har en stram økonomi og kutter i sine tjenester, så er det naturlig at man ser på de selskapene som man har interkommunalt, inkludert Helsehuset, forklarer Ole André Myhrvold.

Vil jobbe mot oppsigelser

Styreleder ved Helsehuset, Petter Schou, sa før mandagens representantskapsmøte at han frykter at de må fjerne 2,5 årsverk.

Nå sier Schou at de vil jobbe for å unngå oppsigelser.

Fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus mener tjenesten er en ugrei måte å tjene penger på.

Styreleder ved Helsehuset i Indre Østfold, Petter Schou, sier de vil jobbe hardt for å finne andre løsninger enn oppsigelser.

Foto: NRK

– Vi kommer ikke utenom kutt og omplasseringer blant de ansatte. Det kan bli endringer i arbeidssituasjonen. Styret og ledelsen håper i det aller lengste å unngå direkte oppsigelser. Men det er ting vil skal starte opp å jobbe med, sier styrelederen.

Fortsetter planlegging ved legevakten

De sju eierkommunene ga også et klart positivt signal til Helsehuset under mandagens budsjettmøte. De vil at planleggingen av en ny legevakt skal fortsette.

– Vi ser at legevakten har et stort behov, nærmest et akutt behov, for nye moderne lokaler, sier Ole André Myhrvold.

– Blant annet i helgene ser vi at det er behov for å skille familier og andre som kommer til legevakten. Vi ser også at det er hensyn til personvern som må ivaretas på en bedre måte enn i dag.

Dette synes styreleder Petter Schou er et svært godt signal.

– Det er veldig viktig. Vi dekker rundt 55.000 mennesker og det er viktig at vi får en ny og forbedret legevakt. Det har vært et ønske i mange år og det skjønte alle ordførerne at var viktig, sier Schou.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byåsen slo FBK

    Det endte til slutt 31–21 i kampen mellom Byåsen og Fredrikstad Ballklubb i kveldens kamp i håndballens eliteserie.