NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 ble ydmyket

Til tross for en svært tam førsteomgang fra de oransje fra Ålesund, dro de til slutt i land en overbevisende seier hjemme mot Sarpsborg 08.

AaFK-Sarpsborg 08

Hamed-Allah(t.h.), kunne juble for scoring og seier til Aalesund i dagens kamp mot Sarpsborg 08.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Til tross for dystre forutsetninger før kampen hang de blå og hvite fra Sarpsborg godt med i innledningsminuttene.

Bortelaget startet friskt, og Tom Erik Breive var nær å gi Sarpsborg 08 ledelsen etter kun minutter spilt.

Dessverre for bortelaget stod Sten Grytebust godt plassert i AaFK-målet, og slo skuddet utenfor.

God førsteomgang fra Sarpsborg 08

Men til tross for en frisk start fra bortelaget var det hjemmelagets supportere som skulle få noe å juble for.

Etter 30 minutters spill ble Hamed-Allah spilt opp i mellomrommet foran Sarpsborg 08s forsvarsspillere og vendte opp.

Fra drøye 17 meter forserte han forbi Heieren Hansen og plasserte ballen kontant i mål med et godt skudd.

Omgangen var ellers preget av slurvete spill, spesielt fra hjemmelagets side, som nok kan takke en solid Sten Grytebust i buret for at det ikke var bortelaget som ledet til pause.

Etter scoringen virket Sarpsborg også friske, og kjørte til tider kampen, men lyktes ikke med å få ballen i mål bak Grytebust

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Aalesund tok seg opp etter hvilen

Etter pause virket det som om Jan Jönsson hadde fått skikk på sine gutter, for det var hjemmelaget som kjørte kampen de siste 45 minuttene.

Og etter en times spill var det duket for noe som kan minne om Roberto Carlos i sine glansdager.

Etter å ha vunnet to 50/50 dueller på midtbanen fant Fredrik Ulvestad Jo Nymo Matland ute på venstrekanten.

Fra drøye 25 meter klinket han ballen nydelig i mål bak en sjanseløs Christian Sukke, som i Duwayne Kerrs skadefravær, ikke kan sies å ha hatt en bra dag på jobben.

For det tredje målet var også av den «lange» sorten. Fra 20 meter kunne Fredrik Ulvestad også juble for scoring, da hans langskudd snek seg inn bak en noe passiv Sukke i Sarpsborg-målet.

Helt på tampen måtte likevel Sten Grytebust se smultringen gå, da Edvard Skagestad uheldig nok nikket ballen i eget mål.

Fornøyd Jönsson

– Jeg er fornøyd med hvordan guttene responderte etter pause, etter en svak førsteomgang. Likevel er det irriterende å slippe inn målet helt på slutten, konstaterte AaFK-treneren etter kampen.

Hans britiske kollega var naturlig nok ikke like fornøyd etter kampen, og var skuffet over hvordan målene til Aalesund kom på.

– Man forventer ikke at vi skal tape etter tre langskudd, og slike skudd skal bli tatt, sa en skuffet Brian Dean etter kampen.

– Likevel er jeg fornøyd med prestasjonene i førsteomgang, men etter pausen faller vi for mye, og mangler bevisste valg fremover på banen, fortalte 08-treneren.

Også kaptein Ole Heieren Hansen var misfornøyd med tapet, men sa til C-Sports at det er nå de må finne tilbake vinneroppskriften.

– Vi må få følelsen på hvordan det er å vinne kamper igjen, selv etter dagens tunge tap.

Resultatet sørget altså for Sarpsborg 08s sjette tap på rad, og de blå og hvite ligger nå på kvalik, kun to poeng fra sisteplassen.

AaFK befester sin plass som nummer tre i årets Eliteserie, med fire poeng opp til Rosenborg på andreplass, som senere i kveld møter serieleder Strømsgodset i Drammen.

Slik starter lagene:

Aalesund(4-3-1-2):
Sten Michael Grytebust - Jo Nymo Matland, Edvard Skagestad, Jonatan Tollås Nation Demar Phillips - Fredrik Ulvestad, Peter Orry Larsen, Fredrik Carlsen
Michael Barrantes - Abderrazak Hamdallah, Leke James

Sarpsborg 08(4-2-3-1):
Christian Sukke - Kjetil Berge, Derek Decamps, Ole Heieren Hansen, Jeremy Berthod - Tom Erik Breive, Steffen Ernemann, Mohamed Elyounoussi, Gudmundur Thorarinsson, Thorarinn Valdimarsson - Aaron Samuel

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.