Sarpsborg-talent lånes ut til Milan

Den unge spissen Jørgen Strand Larsen lånes ut til serie A-klubben Milan ut sesongen.

Jørgen Strand Larsen og Anders Østli

Jørgen Strand Larsen skal spille for ungdomslaget til den italienske storklubben AC Milan resten av sesongen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Det er helt sykt, og en drøm som går i oppfyllelse, sier Strand Larsen til NRK.

Det er ventet at Strand Larsen først og fremst blir en del av Milans ungdomsavdeling, der den tidligere storspilleren Gennaro Gattuso er en av trenerne. Det er også aktuelt at han spiller U19-kamper.

39 år gamle Gattuso spilte selv 335 kamper for AC Milan og vil utvilsomt kunne lære Strand Larsen ett og annet om hva som må til for å lykkes på San Siro.

– Føler jeg har gjort riktig valg

17-åringen fra Halden skal ha vært i Milans søkelys i lengre tid, og sist uke var den storvokste spissen i møte med storklubbens ledelse.

– Jeg har snakket med mange som har sagt mye positivt om Milan. I tillegg har jeg snakke med mange som både har lyktes og ikke lykkes i utlandet. Det har vært vanskelig, men jeg føler jeg har gjort det riktige valget.

Ifølge sarpsborg08.no ble han presentert foran 50.000 tilskuere på San Siro under gårsdagens Serie A-kamp mellom Milan og Cagliari.

– Dette er en kjempemulighet for Jørgen. Å trene under helprofesjonelle forhold i en storklubb som AC Milan er selvfølgelig stort, sier sportssjef i 08 Thomas Berntsen til klubbens hjemmesider.

Laster Twitter-innhold

Tredje nordmann i Milan

Strand Larsens kontrakt med Sarpsborg 08 løper til 2020. AC Milan kompenserer Sarpsborg 08 for lånet av Strand Larsen og har også sikret seg forkjøpsrett på spisstalentet.

17-åringen ble kåret til årets unge spiller i Sarpsborg 08 forrige sesong, og var også med klubbens A-lag til La Manga før sesongen.

Spissen har tidligere trent med den engelske klubben Sunderland og har også vært koblet til den tyske klubben Freiburg. Strand Larsen kan bekrefte at det var flere klubber som var på banen.

– Men Milan er en stor klubb, og det er vanskelig å svare nei, sier han.

Jørgen Strand Larsen blir den tredje nordmannen som ikler seg den sorte og røde drakten til «Rossoneri», og den første siden Steinar Nilsen i 1997–98.

Også Per Bredesen har spilt for storklubben.