Strand Larsen på plass hos AC Milan

Etter det NRK erfarer er den unge spissen Jørgen Strand Larsen på plass i Italia for å signere en kontrakt med den italienske storklubben AC Milan.

Jørgen Strand Larsen

Jørgen Strand Larsen jubler etter scoring mot det russiske storlaget CSKA Moskva på La Manga før årets eliteseriesesong. Nå flytter 17-åringen til Italia og AC Milan.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Også fra italienske medier meldes det at 17-åringen fra Halden går til italienerne på lån fra Sarpsborg 08, men at AC Milan har sikret seg en opsjon på kjøp av unggutten.

På sosiale medier har det dukket opp bilder av Strand Larsen utenfor AC Milans treningsanlegg tirsdag ettermiddag.

– Ikke noe er underskrevet, skriver imidlertid sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 i en SMS til NRK.

Laster Twitter-innhold

Gattuso som sjef

Strand Larsen skal spille for AC Milan Primavera i ungdomsavdelingen til laget som har brukt enorme summer på å forsterke spillerstallen i sommer.

Der får han meritterte og respekterte Gennaro Gattuso som trener. 39-åringen spilte selv 335 kamper for AC Milan og vil utvilsomt kunne lære Strand Larsen ett og annet om hva som må til for å lykkes på San Siro.

Jørgen Strand Larsen har kun fått 112 minutter med førstelagsfotball for Sarpsborg 08 i årets sesong, men er likevel spådd en lysende fremtid på fotballbanen.

Han ble kåret til årets unge spiller i Sarpsborg 08 forrige sesong, og var også med klubbet til La Manga før sesongen. Det noterte han seg blant annet for en scoring mot det russiske storlaget CSKA Moskva.

– Det var helt nydelig, selve scoringa er det internasjonal klasse over, dette har Jørgen i blodet, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til NRK etter kampen.

Første siden Nilsen

17-åringen har tidligere trent med den engelske klubben Sunderland og har også vært koblet til den tyske klubben Freiburg.

Dersom overgangen blir bekreftet blir Jørgen Strand Larsen den tredje nordmannen som ikler seg den sorte og røde drakten til «Rossoneri», og den første siden Steinar Nilsen i 1997-98.

Også Per Bredesen har spilt for storklubben.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.