Hopp til innhold

Rygge må vente til neste år

Avgjørelsen om åpningstider på Moss Lufthavn Rygge blir ikke tatt før etter nyttår.

Moss Lufthavn Rygge

Moss Lufthavn Rygge må vente til neste år før de får vite om det blir utvidet åpningstid.

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Luftfartstilsynet har foreløpig sagt nei til flyvninger mellom klokken 23 på kvelden og 7 om morgenen, noe som får store konsekvenser for flytilbudet.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe skulle møtt samferdselsminister Liv Signe Navarsete for å diskutere utvidede åpningstider på flyplassen denne uken, men dette møtet har blitt utsatt til etter jul.

Må ha utvidet åpningstid

Moss Lufthavn Rygge har bedt om å få holde flyplassen åpen en ekstra halvtime morgen og kveld. Det er blant annet fordi flyselskapet Norwegian har sagt at de må ha en halv time mer i hver ende for at flyene skal rekke tilbake for å overnatte - slik at de kan ta av fra Rygge om morgenen.

Tidligere har Norwegian sagt at en utvikling av rutetilbudet vil være avhengig av en utvidet åpningstid.

- Det vil bli et redusert rutetilbud, vi vil ikke sette opp noen nye destinasjoner, og det vil bli betydelige kutt i arbeidsstokken. Det sa kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian til NRK Østfold i slutten av november.

Norwegian planlegger 14 nye ruter fra Moss Lufthavn Rygge neste år.

Miljøhensyn

Det er Luftfartstilsynet som fastsetter åpningstiden på Rygge. De legger blant annet vekt på at 07:00-23:00 er forutsatt i konsekvensutredningen, og at miljø og støyhensyn på Rygge er viktig.