Hopp til innhold

Roser hjelpende bilister etter E6-ulykke

Tilstanden for de tre skadde etter front mot front-kollisjonen på E6 lørdag kveld er ikke endret: En ung mann ble sendt til Oslo Universitetssykehus Ullevål med alvorlige skader.

Terje Marstad, operasjonsleder

Rask hjelp kan ha vært viktig på E6 lørdag kveld, mener operasjonsleder Terje Marstad i politiet.

Foto: Tomas Berger / NRK

To personer ble sendt til Sykehuset Østfold Kalnes med moderate skader, en mann i 20-årene, og kvinnen i 70-årene som hadde kjørt ut på E6 i feil retning.

Ryddearbeidet etter ulykken foregikk fram til klokken 01:30 i natt, og E6 ble åpnet for trafikk igjen ti minutter senere.

Ting skjer brått

Meldingen om at en sølvfarget bil kjørte sørover i nordgående felt ved Moss Lufthavn Rygge kom fra politiet klokken 21:45. Bare seks minutter senere kom Twitter-meldingen om en frontkollisjon.

– Hvis du plutselig møter biler der du ikke skal møte biler skjer ting brått, sier operasjonsleder Terje Marstad i politiet.

Den alvorlig skadde mannen i 20-årene kjørte bilen som var på veien i riktig kjøreretning. Den moderat skadde unge mannen var passasjer. Den eldre kvinnen var alene i sin bil.

Klokken 22 ble nordgående felt av E6 sperret for trafikk, for å slippe til bilbergere og åstedsgranskere. Sju minutter senere ble også sørgående felt sperret.

Politiet har ikke snakket med noen av de skadde enda, det har blitt gjort noen vitneavhør på ulykkesstedet.

– Det er for så vidt liten tvil om hendelsesforløpet, sier Marstad.

Gjorde viktig innsats

Han vil også rose de andre bilistene som var vitne til ulykken. Flere av dem hjalp til etter kollisjonen, og tilbød seg å bistå nødetatene på stedet.

– Det kan ha hatt betydning for skadeomfanget, det at de kom igang med umiddelbar hjelp og støtte. Det er viktig at folk bryr seg i slike situasjoner, sier Marstad.