NRK Meny
Normal

Østberg sikter på pallplass i Argentina

Drøyt halvveis i Rally Argentina kniver tre menn tett om plass to og tre på pallen. En av dem er Mads Østberg.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 - WRC ARGENTINA

Mads Østberg (th) og kartleser Ola Fløene under Rally Argentina. Etter to VM-runders rally-pause liker Østberg godt at de kniver i teten

Foto: @World Media Agency / @World Media Agency

Østfoldingen er svært fornøyd så langt med sin første VM-runde etter at han sto over de to forrige VM-rundene i Mexico og på Korsika.

– Jeg var spent på hvordan jeg lå an i forhold til konkurrentene før start og er naturlig nok veldig fornøyd med å være med i tetkampen direkte etter en så lang pause, sier Østberg via rally-teamets pressetjeneste.

I skrivende stund er fartsprøve ti, dagens sjette siste fartsprøve, i gang. Østberg ligger på andreplass i sammendraget i Rally Argentina, få sekunder bak Thierry Neuville. Men det er drøye minuttet opp til ledende Elfyn Evans.

Åtte sekunder bak seg har Østberg Sébastien Ogier, sammenlagtvinneren av de fire siste rally-VM.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 - WRC ARGENTINA

Østberg og Fløene i fart i Argentina.

Foto: @World Media Agency / @World Media Agency

Rallyet avsluttes med fem fartsprøver søndag.

– Dette bekrefter også at den jobben vi har gjort med utvikling av bilen siden Sverige har vært vellykket, fortsetter Østberg. Jeg føler at vi har funnet et veldig bra oppsett for bilen og min kjørestil, sier 29-åringen fra Våler i Østfold.

Tøff fjelltur

Fartsprøvene i dag er i stor grad i fjellterreng, og i tillegg til selve bilen er det viktig for førerne å gjøre riktige dekkvalg.

– Jeg har en god følelse også for lørdagens kjøring, sa Mads Østberg etter rallyets første dag på fredag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Glatte veier i Østfold

    Flere bilister og politiet melder om svært glatte veier flere steder i Østfold. En innringer til NRK forteller at selv om det er flere plussgrader ute, er det enkelte partier som er svært glatte fordi veibanen er kald. Vær ekstra oppmerksom!

  • Deler ut aktivitetspenger

    47 skoler i Østfold får til sammen 3,8 millioner kroner for å videreføre "Røre-prosjektet" fra Østfoldhelsa. Pengene skal blant annet brukes til frokosttilbud og til å skape mer fysisk aktivitet i skoletiden.