Østberg sikter på pallplass i Argentina

Drøyt halvveis i Rally Argentina kniver tre menn tett om plass to og tre på pallen. En av dem er Mads Østberg.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 - WRC ARGENTINA

Mads Østberg (th) og kartleser Ola Fløene under Rally Argentina. Etter to VM-runders rally-pause liker Østberg godt at de kniver i teten

Foto: @World Media Agency / @World Media Agency

Østfoldingen er svært fornøyd så langt med sin første VM-runde etter at han sto over de to forrige VM-rundene i Mexico og på Korsika.

– Jeg var spent på hvordan jeg lå an i forhold til konkurrentene før start og er naturlig nok veldig fornøyd med å være med i tetkampen direkte etter en så lang pause, sier Østberg via rally-teamets pressetjeneste.

I skrivende stund er fartsprøve ti, dagens sjette siste fartsprøve, i gang. Østberg ligger på andreplass i sammendraget i Rally Argentina, få sekunder bak Thierry Neuville. Men det er drøye minuttet opp til ledende Elfyn Evans.

Åtte sekunder bak seg har Østberg Sébastien Ogier, sammenlagtvinneren av de fire siste rally-VM.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 - WRC ARGENTINA

Østberg og Fløene i fart i Argentina.

Foto: @World Media Agency / @World Media Agency

Rallyet avsluttes med fem fartsprøver søndag.

– Dette bekrefter også at den jobben vi har gjort med utvikling av bilen siden Sverige har vært vellykket, fortsetter Østberg. Jeg føler at vi har funnet et veldig bra oppsett for bilen og min kjørestil, sier 29-åringen fra Våler i Østfold.

Tøff fjelltur

Fartsprøvene i dag er i stor grad i fjellterreng, og i tillegg til selve bilen er det viktig for førerne å gjøre riktige dekkvalg.

– Jeg har en god følelse også for lørdagens kjøring, sa Mads Østberg etter rallyets første dag på fredag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund sprang løs på E18

    En løs hund av rasen drever forårsaket trafikkproblemer på E18 i Ørje. Politiet melder på Twitter at hunden er tatt hånd om av en privatperson og oppfordrer eieren til å ta kontakt med politiet.

  • Vurderer støtte til bompenger

    Bystyrene i Fredrikstad og Sarpsborg ønsker å lette bompengebyrden for barnefamilier, melder Fredriksstad Blad. Rådmennene skal se på mulighetene for å innføre en støtteordning for passering av bommer ved kjøring til skole, barnehage og fritidsaktiviteter for barn og unge.