NRK Meny
Normal

Ministerne diskuterer lyntog

Den norske og den svenske samferdselsministeren møtes i Fredrikstad mandag.

Lyntog

Ill.foto

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

De to ministrene skal diskutere infrastrukturen i de to landene. På programmet står blant annet samtaler om utviklingen av høyhastighetsbane mellom Oslo og Gøteborg.

Det skal legges fram planer for den foreslåtte høyhastighetsbanen, som kommer til å minske reisetiden mellom de to byene med to timer.

Flere samtaler i løpet av dagen

Møtet er en del av den årlige Gøteborg - Oslo-konferansen.

I tillegg til byrådsleder i Oslo Erling Lae og Göteborg kommunes ordfører Göran Johansson, som er henholdsvis leder og nestleder i GO-samarbeidet, deltar den svenske infrastrukturministeren Åsa Tostensson og Norges samferdselsminister Liv Signe Navarsete på konferansen.

Tema for konferansen er hvordan Gøteborg -Oslo-regionen kan utvikles i framtida

De to ministrene vil også diskutere grenseproblematikk under et kort lunsjmøte under konferansen.

Etter konferansen deltar Navarsete på valgkamparrangement i regi av Østfold Senterparti i Fredrikstad sentrum.

Dette er Göteborg Oslo-regionen

Göteborg Oslo-regionen består av Oslo kommune og Akershus og Østfold fylkeskommuner på norsk side, og Göteborgs stad og Västra Götalandsregionen på svensk side. Til sammen bor det ca 3,5 millioner mennesker i området.

Målet med samarbeidet er å styrke regionens tiltrekningskraft som etablerings- og bosetningsområde nasjonalt og internasjonalt og å styrke regionen i forhold til andre regioner i Europa.

Målet skal oppnås ved å stimulere til økonomisk, kulturell og bærekraftig utvikling, samt å ta vare på og utvikle de felles verdiene i regionen.

Göteborg Oslo-samarbeidet består av et råd, en kontaktgruppe for berørte forvaltninger, et sekretariat og fem arbeidsgrupper innen områdene forskning og forskerutdanning, kommunikasjon, kultur, næringsutvikling, turisme og utdanning.

GO-rådet er samarbeidets besluttende organ og består av 16 medlemmer: 12 politikere (6 svenske og 6 norske), 2 representanter for hhv det svenske og norske næringslivet og rektorene ved Göteborgs universitet og Universitetet i Oslo.

Samferdsle Liv Signe Navarsete opnar festivalen 2008.

Etter konferansen deltar Navarsete på valgkamparrangement i regi av Østfold Senterparti i Fredrikstad sentrum.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.