NRK Meny
Normal

Løses fra Veum-kjøp

Norske Helsehus har ikke oppfylt kravene Sykehuset Østfold stilte til dem angående kjøp av Veum. Nå er de løst fra kjøpet.

Veum psykiatriske sykehus

Både sykehusbygningene og deler av området rundt inngår i salget av Veum.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

I juni var det klart at firmaet Norske Helsehus AS var blitt enig med Sykehuset Østfold om kjøp av Veum i Fredrikstad.

Nå skriver Sykehuset Østfold på sine nettsider at firmaet er løst fra kjøpet.

Grunnen er at de ikke klarte å oppfylle flere betingelser og forutsetninger som sykehuset stilte til dem.

– Sykehuset utformet en kontrakt, som skulle vært ferdig behandlet og underskrevet av Norske Helsehus før fredag forrige uke. Det klarte de ikke, sier prosjektdirektør Tore Dag Olsen til NRK.no.

Fremdeles aktuelle

Ettersom kravene ikke er oppfylt, velger sykehuset nå å gå videre i salgsprosessen med andre budgivere.

Tore Dag Olsen

Prosjektdirektør Tore Dag Olsen ved Sykehuset Østfold.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

Overdragelsen av eiendommen skulle etter planen skje 1. januar 2016. Kjøpesummen er ikke kjent, men prisantydningen på eiendommen var på 70 millioner kroner.

– Vi har fortsatt god tid til vi skal flytte, og vi har tro på en god prosess videre med de andre budgiverne, sier Olsen.

Han understreker at situasjonen er uproblematisk for sykehuset, og at Norske Helsehus fremdeles vil være en aktuell kjøper av eiendommen.

– De jobber fremdeles med det, og de har tro på konseptet de har for området. Norske Helsehus er ikke ute, men vi ønsker å gå videre med flere for å sikre oss.

Tyngre enn antatt

Ifølge sykeshuset-ostfold.no er det ventet at endelig kontrakt om salg av Veum kan signeres i løpet av august.

Eiendommen på Cicignon er fremdeles ikke solgt. Den har en prisantydning på i overkant av 255 millioner kroner.

Prosjektdirektøren synes det har vært vanskeligere enn antatt å selge eiendommene.

– Veum har for så vidt gått helt i henhold til planen, men vi ser at prosjektet i Fredrikstad er ganske stort. Men vi har hatt mange interessenter inne på Cicignon-området, og det har vi også fremdeles. Vi er ved godt mot, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK