Kristoffer (13) filmet ulv på nært hold: – Adrenalinkick

I 30 lange sekunder svinset en ulv bare noen meter fra der de tre elgjegerne satt på post.

Kristoffer (13) filmet ulv på nært hold.

Kristoffer var raskt opp med kamera da ulven kom luskende.

Amund Kind Kristoffer

IVRIGE: Kristoffer Seim Kind har jaktet med pappa Amund i flere år. Her er elgoksen de skjøt for to år siden.

Foto: Privat

– Det virket ikke som om den hadde sett oss. Den tittet bak seg flere ganger, sier Kristoffer Seim Kind (13) til NRK.

I helgen var han sammen med pappa Amund i Rømskog for å jakte på elg. Med på post var også hans ni år gamle fetter.

Andre jegere hadde rapportert at det var observert ulv i området. Så mens faren holdt geværet klart, gjorde Kristoffer klar mobiltelefonen for å filme.

Få meter unna

Det var først pappa Amund som så at ulven kom rett mot stedet de satt. Ulven svinset rundt posten noen sekunder før 13-åringen fikk startet opptaket. På bildene kan man se ulven løpe rolig rundt posten og på vei bort fra stedet.

– Fetteren min og jeg så den i 20-30 sekunder, pappa enda lenger, og den var bare rundt 20 meter fra oss. Vi satt oppå en liten haug, så ulven gikk rundt haugen.

– Ble du redd?

– Nei. Pappa satt og siktet på den. Men det var et adrenalinkick. Det var kult å ha sett ulv, selv om det ikke er så morsomt å vite at det er ulv i Rømskog, sier han.

Upopulær

Ulven har vært i kommunen i snart 20 år, men den er ikke særlig populær. I tillegg til å drepe et stort antall elg hvert år, mener leder John Sigmund Moen i den lokale viltnemnda at den også begrenser folks ønsker om å dra på skogsturer.

– Jeg tror ikke de angriper noen i området, men jeg tror mange av turene blir valgt bort. Elgjakta har ikke vært helt håpløs så langt i år, og vi finner færre elgkadavre som er tatt av ulv enn vi gjorde for noen år siden. De siste årene har vi funnet 12-15 elgkadavre, sier han.

Bestanden av ulv har gått noe ned i Østfold de siste årene. I fjor var det ulv i Hobøl, Halden og Rømskog.

I løpet av høsten blir det gjort en ny kartlegging av bestanden. Jan Huseklepp Wilberg i Statens naturoppsyn vil ikke si om han tror ulvene som er observert i Rømskog kan være valper som er født i år eller om de er eldre.

– Tror det var valp

Kristoffers pappa Amund tror imidlertid det kan være snakk om en valp de så.

– Den var ikke mye større enn en stor elghund, så det kan være en valp. Men det har vært overraskende mye elg i jakta i år med tanke på at det er ulv i området, sier han.