NRK Meny
Normal

Regn stanser trafikken mot Norge

Oversvømte veier i Bohuslän etter kraftig regn og togtrafikken står. Flere steder er E6 stengt.

Ny Svinesundbru

Trafikken mot Norge etter kraftig regn i Sverige er stanset flere steder.

Foto: Rainer Prang / NRK

Store deler av E6 i Bohuslän ligger under vann, og togtrafikken mellom Uddevalla og Stromstad er stanset etter kraftig regnvær natt til onsdag.

Vi har omdirigert trafikken flere steder på grunn av regnet.

Joakim Hansson

Tett trafikk

Kort etter klokka 2 i natt gikk Trafikverket ut med advarsler om store forstyrrelser i veitrafikken i området rundt Uddevalla og Munkedal i Bohuslän.

Store deler av E6 er oversvømmet, og trafikken står tett langs omkjøringsveier. Stengningen av veien påvirker også trafikken mot Norge.

På grunn av oversvømte veier vil erstatningstrafikken for togene også få problemer, og togene vil neppe gå igjen onsdag siden banelegemet flere steder er rast ut.

Lenger sør høljet også regnet ned gjennom natten.

I Halland arbeidet redningstjenestene og heimevernet med å demme opp for
vannet i de mest utsatte stedene, som i Oskarstrom, Åled og
Sennan, og i Getinge er 50 mennesker evakuert.

Det er ikke bare svenskene som sliter med mye nedbør. Rekordene står i kø etter en regnfull august. Flere steder har det regnet over dobbelt så mye som vanlig.

Regnfull august

I grensebyen Halden er det målt nedbør helt siden 1883, men det er aldri målt så mye regn som det har vært i august i år.

Målestasjonen i Halden viser at det har det vær 203,4 millimeter med nedbør, noe som tilsier 2,5 ganger mer enn normalt. Det er ny rekord gjennom tidene. I 2010 regnet 197,2 millimeter med regn, som var den gamle rekorden.

Her i landet har vi også fått besøk fra Karibia. Restene av orkanen «Bertha » og «babyen» hennes har herjet både i nord og i sør.

Det enorme lavtrykket gjorde tilværelsen våt i mange dager, både sør og nord i landet.

E6 stengt flere steder

– Vi har omdirigert trafikken flere steder på grunn av regnet, opplyser Joakim Hansson, vakthavende befal ved Västra Götalandspolisen til Sveriges radio.

Ved Munkedal, cirka en time fra Svinesund, er E6 stengt fordi vannet har steget over kjørebanen.

– Vannet har steget cirka 30 centimeter på E6, sier Hansson.

Flere sitter fast i trafikken etter det kraftige regnet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Søkere trekker seg fra Tomb

    Tomb videregående skole i Råde må permittere ansatte, skriver Fredriksstad Blad. Flere av dem som har søkt plass ved skolen, har trukket seg og det blir færre elever enn skolen hadde lagt opp til. Tomb videregående skole hadde budsjettert med å ta inn 300 elever i år, nå ser det ut til å bli rundt 260.

  • Råkjøring i Ørje sentrum

    To bilister kjørte i 75 kilometer i timen i 50-sona i Ørje sentrum da politiet hadde trafikkkontroll der i dag. I tillegg fikk sju forenklede forelegg. Det vil trolig bli holdt flere kontroller her i fremtiden, melder politiet.