Hopp til innhold

Ingen jakt på ulv

Norges Jeger- og Fiskerforbund ville ha lisensjakt fra 1. oktober, men har ennå ikke fått svar fra Direktoratet for naturforvaltning.

Ulv i Halden
Foto: Kjetil Pedersen Møllerop

Det blir ikke lisensjakt på ulv i Østfold. Direktoratet for Naturforvaltning sa nei til jakt allerede i august, men Norges Jeger og fiskerforbund Østfold klaget.

– Vi skulle ha startet jakten 1. oktober, men har enda ikke fått svar.

Det sier en oppgitt Ole-Håkon Heier. Han er fylkessekretær i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) Østfold og var forberedt på at jakten kunne begynt langt tidligere.

Han sier at det nå er uansett for sent for lisensjakt.

– Purrer nok igjen

– Vi sendte et brev til Direktoratet for naturforvaltning 13. august, hvor vi ba om at det ble startet lisensjakt. Så purret vi på det 13. oktober, og har enda ikke hørt noe. Så vi purrer nok igjen, siden det har gått noen uker siden sist vi skrev.

Ole Håkon Heier

Ole-Håkon Heier venter fremdeles på svar fra Direktoratet for naturforvaltning.

Foto: Norges jeger- og fiskerforbund

Det er et nasjonalt mål om at det skal være tre ulveynglinger i landet. NJFF mener at dette målet er nådd, og vil derfor åpne for lisensjakt.

– Yngler på feil sted

– Regjeringen sier at det skal være tre ynglende ulveflokker innen forvaltningsområdet. Den siste flokken har hatt ynglingen, men det er ikke innen det området som er definert som forvaltningsområde.

– Dermed har vi oppfylt kravet til antall dyr, men de yngler bare på feil sted, sier Heier.