NRK Meny
Normal

Ingen lisensjakt på ulv i Østfold

Rovviltnemnda klarer ikke bevise hvor mange ulv som holder til i fylket.

Ulv i snøen
Foto: Liv Engholm / NRK

I følge rovviltnemnda er det kun registrert to valpekull innfor den ulvesonen Østfold er en del av, og det er ett mindre enn målsettingen.

– Dermed kan vi ikke åpne for jakt, sier Leder for rovviltnamnda Eirik Milde.

Vedtak

– Innstillingen fra sekretariatet er at vi ikke har nådd bestandsmålet på tre årlige ynglinger, derfor har vi ikke fullmakt i rovviltnemnda til å fatte noe vedtak om felling, sier Milde.

Bestandsmålet for ulv ble gjennom rovviltforliket i Stortinget våren 2004 fastsatt til 3 årlige helnorske ynglinger innenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv.

Les også:

Tror det er flere

Rovviltnemnda i Østfold tror at målet kan være nådd, men så lenge det ikke er snø, har de problemer med å spore ulven og få sine mistanker bekreftet.

– Vi har mulighet til å endre vedtaket hvis det viser seg at det er flere en tre ynglinger, men da må vi før nyåret påvise at det er flere og det blir vanskelig, sier leder for rovviltnamnda Eirik Milde.

Ulvejakten er fra 1. januar til 15.februar.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fant ikke ulykkesbil

    Politiet melder på Twitter at de ikke fant noen ulykkesbil på E6 i Råde. De rykket ut på melding om at en bil hadde "snurret". Vegtrafikksentralen øst meldte samtidig at det var redusert fremkommelighet ved ulykkesstedet.

  • Ulykke E6

    Det har vært en trafikkulykke på E6 ved avkjøringen til Råde i retning nordover. Politiet og brannvesenet er på vei. Statens vegvesen melder at det er redusert fremkommelighet ved ulykkesstedet.