NRK Meny
Normal

Hansen søker ikke rådmannstilling

Konstituert rådmann i Halden, Eivind Hansen, søker ikke på fast stilling som rådmann.

Eivind Hansen

SØKER IKKE. Eivind Hansen, som har vært konstituert i jobben som rådmann i Halden kommune, søkte ikke jobben, da tidsfristen gikk ut 17. september i år.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Flere godt kvalifiserte personer har vist interesse for stillingen som rådmann i Halden kommune, sier ordfører Thor Edquist til NRK.no.

Søknadsfristen til rådmannsstillingen gikk ut 17. september, og fortsatt kan det komme inn flere søkere.

Rådmannen i Halden leder en organisasjon på rundt 2 250 medarbeidere, som har basert seg på en organisasjonsmodell med fire kommunalsjefer, fagstab og støtteenheter, og kommunen har 31 enheter som ledes av hver sin enhetsleder.

Les også:

- Søker ikke

Etter at tidligere rådmann Per-Egil Pedersen ble sagt opp fra sin stilling av et enstemmig kommunestyre i mars i år, har Halden kommune hatt Eivind Hansen konstituert i rollen som den øverste administrative leder.

Hansen kom fra stillingen som leder i Halden Kommunale Pensjonskasse, og har i løpet av kort tid markert seg som en "ny kost" i rådhuset.

Eivind Hansen har ikke søkt innen fristen gikk ut, og begrunner det overfor Halden Arbeiderblad med familiære forhold.

Han går etterhvert tilbake til sin jobb i den kommunale pensjonskassen.

Les også:

Ny rådmann skal ansette stab

Når en nyansatt rådmann kan tiltre sin stilling i Halden kommune, er foreløpig uvisst og avhenger av hvem som får jobben, og hvor lang oppsigelsestid vedkommende har i sin nåværende stilling.

Etter at Eivind Hansen tiltrådte har tre kommunalsjefer, i henholdsvis skole, teknisk og helse- og sosialetaten, sluttet.

Den nye rådmannen skal dermed sette sammen et helt nytt lag av etatsjefer, som skal ta Halden kommune videre.

Les også:

ROBEK-kommune

Fylkesmannen i Østfold har meldt inn Halden kommune i Robek-registeret.

Grunnen er at Halden kommune har valgt å dekke inn underskuddet på 143,3 millioner kroner fra 2011 over fire år, i stedet for to år slik Kommuneloven forutsetter.

Som en følge av at Halden havner i Robek må kommunen nå ha godkjenning fra Kommunal- og regionaldepartementet for å kunne ta opp lån eller inngå langsiktige leieavtaler.

Det er varslet omfattende kutt i kommunen, som følge av underskuddet fra i fjor og for høye utgifter i forhold til inntektene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Lokalderby i innebandy

    Det ble seier for Sarpsborg Sharks da de møtte Fredrikstad innebandyklubb i eliteserien i kveld. Kampen endte 5–2.