Hopp til innhold

Svært glatte veier på Østlandet: Flere biler har snurret på E6

Det har vært flere trafikkuhell samme sted på E6 i Østfold søndag ettermiddag. Ta deg god tid og følg med på veien, sier politiet.

E6 Karlshus Råde

På en strekning på 500 meter har det være flere biler som har snurrer på E6 i Råde i Østfold. Politiet ber folk kjøre ekstra forsiktig søndag kveld.

Foto: Vegtrafikksentralen

– Ta hensyn til at det vinterføre, folk kan ikke late som det er sommerføre, sier Terje Marstad, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Underkjølt regn og slapseføre førte til at tre biler snurret og havner utenfor veien på E6 ved Missingmyr i Råde søndag.

Alle uhellene skjedde i løpet av få timer på en strekning på 500 meter.

Ifølge politiet ble ingen personer skadd. Men det meldes om svært glatt vei på stedet.

– Det har vært en lang periode med kuldegrader, så det er mye tele i bakken. Nå kommer det nedbør og det blir en underkjøling. Mesta salter, så blir det underkjølt igjen, så saltes det på nytt, sier Marstad.

Les også Fem voksne og to barn skadd i trafikkulykke – yngste er fem måneder gammel

Ulykke på Bispeveien

Kjører ut av sporene

Politiet melder om at det også er glatt på fylkesveiene. Søndag ettermiddag rykket nødetater til en trafikkulykke til Svinndallinna i Våler.

En bil skal ha snurret på veien og traff et tre med bakenden av bilen. Fører kom fra uhellet uten fysiske skader.

Mye vann i veibanen fører til at det er økt fare for vannplaning.

– Om ikke alle, men flere av uhellene har skjedd i forbindelse med at man har kjørt ut av de nedkjølte sporene, og kommet ut i slush-laget og fått vannplaning. Da snurrer man når det er dårlig med friksjon. Det har gått bra med alle heldigvis, sier Marstad.

Terje Marstad

Operasjonsleder i Øst Politidistrikt Terje Marstad advarer mot glatte veier flere steder. Han ber folk være ekstra oppmerksom.

Foto: Caroline Bergli Tolfsen / NRK

Han ber folk kjører forsiktig og beregne god tid hjem fra hytta eller jobb.

– Det er snakk om ta den tiden man trenger, kjør bil og ikke gjør noe annet. Ikke fikle med skjermen i bilen eller snakk i telefon.

– Skravling og diskutering kan også føre til at man mister fokus på bilens bevegelse, så følg nøye med, legger Marstad til.

Mer nedbør søndag kveld

Det er venter nedbør flere steder i Sør-Norge søndag kveld og natt til mandag. Nedbøren vil komme i form av regn, sludd og snø. Ved kysten fra Mandal og østover er det ventet nedbør mellom 20 og 30 millimeter.

Ifølge vakthavende meteorolog Bente Wahl vil det også komme litt nedbør i form av snø enkelte steder på Østlandet.

Statsmeteorolog Bente Wahl

Statsmeteorolog Bente Wahl sier at et temperaturskifte fra null til plussgrader i Sør-Norge kan føre til glatte veier.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det ser ut til at temperaturen kan krype ned mot null grader i løpet av kvelden. Det vil være litt fukt og yr som kan fryse. Det betyr at det kan bli glattere veier i løpet av natten, sier Wahl.

I Oslo og Østfold har det vært oppholdsvær sort sett hele søndag formiddag, men snøen vil igjen falle og legge seg på veien mandag morgen, ifølge meteorologen.

– Det er ikke snakk om mange centimeter, men det vil nok bli litt snøføre, sier Wahl.

Vegtrafikksentralen opplyser at de jobber med å salte veiene og er forberedt på brøyting i løpet natten og mandag morgen.

Les også Vil ha auka aldersgrense på mopedbilar: Uroa for tryggleiken til 16-åringar

Mikkel Beck Dypedal