Hopp til innhold

Fem voksne og to barn skadd i trafikkulykke – yngste er fem måneder gammel

I personbilen satt det sju personer da den frontkolliderte med en varebil utenfor Tønsberg. Flere er alvorlig skadd og politiet gir sjåføren av bilen skylda.

Ulykke på Bispeveien

FRONTKOLLISJON: Ulykken skjedde på Bispeveien utenfor Tønsberg lørdag kveld.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NRK

En personbil kolliderte med en varebil i en front mot front-ulykke ved Revetal i Tønsberg i Vestfold lørdag kveld. Politiet omtaler det som en alvorlig ulykke.

I personbilen satt det syv personer, selv om bilen bare var registrert på fem.

To av disse er barn. Det yngste barnet var bare fem måneder, bekrefter politiet til NRK. Alle syv er sendt til sykehus.

Sjåføren av bilen, en mann i 30-åra er siktet av politiet for uaktsom kjøring.

– Alvorlig skadd

– Alle de syv hadde status som alvorlig skadd da de ble fraktet fra ulykkesstedet. Det er også tilfelle per nå. De har blitt fraktet med ambulanse til sykehus både i Tønsberg, Drammen og Skien, sier operasjonsleder i politiet, Inge Landsrød til NRK.

Ved 08.40-tiden søndag morgen opplyser politiet til NRK at det siste de har hørt fra sykehusene er at det ser ut til at alle syv kommer til å overleve.

Det kan også tyde på at ikke alle syv lenger ses på som alvorlig skadd.

– Flere er alvorlig skadd, men ikke kritisk skadd, forteller politiadvokat Jarle Vist, i Sør-Øst politidistrikt, søndag morgen.

Brannvesenet undersøker den ene bilen involvert i ulykken.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Det var flere ulykker lørdag. Her undersøker brannvesenet en bil i Horten som tidligere på kvelden var involvert i en ulykke.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NRK

Det skal ha vært veldig glatte kjøreforhold der ulykken skjedde.

Personbilen skjenet over i motgående kjørefelt og kolliderte med varebilen.

Sjåføren ble i starten av etterforskningen mistenkt for ruskjøring og politiet etterforsker saken videre, opplyser Landsrød.

I varebilen satt det én mann, som også ble sendt til sykehuset, men bare for en sjekk.

– Han går det forholdsvis bra med, sier Landsrød.

Politiet meldte om ulykken klokken 19.30. Kollisjonen skjedde ved Valleåsen på Bispeveien, like sør for Revetal sentrum.

Politiet er nå ferdige på ulykkesstedet.

– Har vært mange trafikkulykker

Trafikkulykken i Revetal er en av mange ulykker med personskader på lørdag. Lundsrød sier at fredag har vært en travel kveld for politiet.

– Det har vært mange trafikkulykker. Politiet måtte kjøre forbi tre andre trafikkulykker på vei til denne ulykken. Heldigvis har det ikke vært alvorlige skader i de andre ulykkene, sier Landsrød.

De har en klar oppfordring til bilister.

– Det er vanskelige kjøreforhold i området. Vi ber bilister om å kjøre etter forholdene, og holde god avstand til hverandre. Da har man bedre tid til å reagere. Politiet er i løpende kontakt med veitrafikksentralen og entreprenørene, som jobber på spreng, sier Landsrød.

Også Vestfold interkommunale brannvesen melder om vanskelige kjøreforhold.

– Det er ekstremt vanskelig kjøreforhold i snøværet. For å unngå ulykker oppfordrer vi alle til å kjøre defensivt og etter forholdene, sier vakthavende brannsjef Andrew C. Wright.