NRK Meny
Normal

Fremtiden skal stoppe fortiden

Sarpsborg-spiller Magnar Ødegaard ble født det året Tore André Flo debuterte i eliteserien. I dag er Ødegaard klar for å stanse legenden om de møtes på banen.

Magnar Ødegaard

Magnar Ødegaard har ikke opplevd så mye av Tore Andre Flos karriere. Derfor betyr det fint lite for ham å møte den tidligere landslagsspilleren. Ødegaard har i år stått frem som en frisk bris i eliteserien. Nå gjenstår det å se om hans prestasjoner kan bli stoppet av et gufs fra fortiden...

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Tore Andre Flo

Tore André Flo kan gjøre comeback i eliteserien 17 år etter at han debuterte for Sogndal.

Foto: Rakke, Morten / Scanpix

– Jeg har sett noen gamle klipp av ham på landslaget, men jeg har ikke akkurat noe forhold til ham, sier Sarpsborg-spiller Magnar Ødegaard (17).

Magnar Ødegaard står med flere landskamper for aldersbestemte landslag, mens Tore André Flo står bokført med 76 kamper for det norske A-landslaget.

– Han er jo en landslagshelt og det er vel moro at han er tilbake, sier Ødegaard til NRK.no.

Tidenes dyreste norske fotballspiller

– For meg har heltestatusen ingen voldsom betydning. Han har jo dratt litt på åra, så vi får se hva han kan, sier Ødegaard.

Tore André Flo tilhører den bolken av norske fotballspillere som ikke trenger noen nærmere presentasjon. Mannen er mest kjent for å ha sørget for at Norge slo Brasil to ganger og han ble blant annet solgt fra Chelsea til skotske Rangers for rundt 160 millioner kroner.

Men for unge Ødegaard betyr ikke det noe hvis de møtes i ettermiddag.

– Jeg skal gå knalltøft inn i duellene med ham. Jeg viser ingen respekt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Magnar Ødegaard

Ødegaard varsler at han går til oppgaven uten respekt, dersom han får starte dagens kamp.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

LES OGSÅ:

Sarpsborg er favoritter

Både Sogndal og Sarpsborg ble før denne sesongen tippet til nedrykk. Enn så lenge holder Sarpsborg seg over nedrykksstreken da de ligger på en 13. plass, mens Sogndal ligger på 16-plass, og er med det jumbo i eliteserien.

–Jeg ser på dette som en viktig kamp for begge lag, men vi har gode muligheter da vi har flere gode resultater mot Sogndal.

Sarpsborg 08 ble stiftet i 2008 og lagene har møtt hverandre fem ganger. Tre av kampene har Sarpsborg vunnet, mens to oppgjør har endt uavgjort.

LES OGSÅ:

Tror ikke på Flo-effekt

Roar Johansen, Sarpsborg 08

Roar Johansen, trener for Sarpsborg 08.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Sarpsborg-trener Roar Johansen deler mye av sin elevs tanker rundt Flos comeback, og han tror ikke det er landslagshelten som blir tungen på vektskålen i dagens kamp.

– Nok er nok, tenker jeg. At man skal riste liv i gamle Flo igjen, det får stå for Sogndal sin regning, sier Johansen.

– Jeg håper ikke det er så enkelt at man kan trene i en uke, og så være god nok for eliteserien. Men for all del, han kan mye om fotball, sier Johansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK