Fredrikstad Fotballklubb rykker ned

Gråtende FFK-spillere må ta den tunge veien ned i 2. divisjon etter at de ble slått 5-3 av Notodden, som rykker opp til 1. divisjon.

Skjellsordene haglet etter at FFK rykket ned til andre divisjon.

Fredrikstad-spiller Ludvig Begby var den eneste spilleren som ble hyllet av de FFK-supporterne som sto igjen på tribunen da dommeren blåste av kampen. En tydelig preget Begby gråt i møte med supportere og presse etter kampen.

– Jeg har ikke lyst til å si noe. Jeg klarer ikke si noe nå, sa en gråtende Ludvig Begby.

Raymond Kvisvik, som er hjelpetrener i Fredrikstad Fotballklubb, var sint og skuffet etter tapet mot Notodden.

– Det her er rett og slett trist som faen. Men over to kamper er det fullstendig fortjent at Notodden vinner. Dette gjør bare vondt, sa Kvisvik til NRK etter kampen.

Edvard Skagestad snakker med supporterne etter nedrykket

Spyttet på egne spillere

2017 har vært et langt og vondt mareritt for Fredrikstads spillere og supportere, med kun fem seire i årets 1. divisjon.

To serierunder før slutt valgte hovedtrener Andrea Loberto å trekke seg fra jobben. Inn kom Strømsgodset-trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsen for å redde plassen.

FFK hadde ikke vunnet på bortebane på 517 dager før kveldens kamp. Mot Nododden varte supporternes håp om borteseier helt til det var gått 28 minutter.

Da hadde Erlend Hustad, Steffen Jenssen, Martin Holmen og Amani Dickson Mbedule scoret hvert sitt mål og sendt hjemmelaget opp i 4-0.

Fredrikstad-supportere mot Notodden

Politiet passer godt på Fredrikstad-supporterne som har valgt å ta turen til Notodden lørdag.

Fredrikstads supportere svarte med å pipe høylytt, kaste ølbokser ut på banen og spytte etter egne spillere.

BP Ingebretsen valgte samtidig å bytte ut Rocky Lekaj og Henrik Bredeli mot Henrik Furebotn og Håvard Åsheim.

Sanel Kapidzic reduserte til 4-1 etter 38 minutter og tente et ørlite håp før 2. omgang.

Men 68 minutter ut i kampen gjorde Erik Midtgarden vondt til verre for FFK, da han sendte hjemmelaget opp i 5-1 med et flott skudd fra 20 meter.

Mislav Leko reduserte til 5-2 da det var spilt 76 minutter. Samme mann reduserte på nytt til 5-3 etter 83 minutter.

Sanel Kapidzic scorer mot Notodden

Her scorer Sanel Kapidzic etter 38 minutter og tenner et ørlite håp for Fredrikstad.