Uavgjort for FFK i generalprøven

I siste kamp før sesongens første seriekamp borte mot Tromsø, spilte Fredrikstad FK 0-0 mot Vålerenga i Oslo.

FFK klarte uavgjort mot Vålerenga i Oslo. Her fra en kamp mot Sarpsborg 08 i fjor.

FFK klarte uavgjort mot Vålerenga i Oslo i deres siste kamp før sesongstart mot Tromsø. Her fra en kamp mot Sarpsborg 08 i fjor.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Det ble ingen mål i FFKs generalprøve mot Vålerenga på kunstgresset på Hovin søndag ettermiddag.

Til tross for at Vålerenga hadde et lite spillemessig overtak, maktet ingen av de blåkledde å få ballen i nettet bak FFK-keeper Jon Knudsen.

Grei gjennomkjøring

Den bakre fireren til FFK fungerte meget bra foran en solid Jon Knudsen i FFK-buret. Selv om Vålerenga ikke kom til de helt store sjansene, viste de fire bak for rødbuksene at de er klare for sesongstart.

Fremover på banen ville det seg ikke helt for FFKs angrepsspillere. Til tross for flere gode muligheter, maktet ikke Tarik Elyounoussi, som forøvrig var kaptein for anledningen, eller Alexander Ruud Tveter å få ballen i mål.

– Vi var ikke helt med i starten, men vi spiller oss inn i kampen og den siste halvtimen av førsteomgang synes jeg klart vi er det beste laget, sier sportssjef Joacim Jonsson til NRK Østfold.

Positiv til 2012-sesongen

Til tross for et ungt lag og en tynn stall er Jonsson optimist før sesongstart. Han sier at målsetningene må være høye og at man må kunne forvente mye av spillerne.

– Vi har et godt lag. Det er ingen tvil om det. Men vi har unge spillere og ytterst få spillere, og derfor vil også prestasjonene variere utover i sesongen.

Vi må fokusere på å ha jevne resultater gjennom hele sesongen. I fjor var vi litt for ujevne, og det må vi rette på i år, utdyper Jonsson.

Optimistisk før møtet med Tromsø

I første seriekamp reiser Fredrikstad til Nord-Norge for å gjeste Tromsø på Alfheim. En bane hvor svært mange lag sliter med å få med seg poeng.

– Tromsø er jo helt klart en av de vanskeligste lagene å møte borte, men de har slitt med å score mål i sesongoppkjøringen. Vi må bare kneppe igjen bakover og ta vare på kontringsmulighetene vi får, så har vi en god sjans til å ta med oss tre poeng, sier Jonsson.

Les også: