FFK låner back fra Vålerenga

Vålerenga Fotball og Fredrikstad FK er enige om en låneavtale for forsvarsspilleren Benjamin Dahl Hagen (24). Avtalen strekker seg til 1. august 2012.

Benjamin Dahl Hagen gir publikum tommelen etter målet

Benjamin Dahl Hagen går på utlån fra Vålerenga til Fredrikstad. Her fra tiden i Follo.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Dermed blir 24-åringen fra Follo mannen som skal erstatte Joachim Thomassen – som gikk fra Fredrikstad til nettopp Vålerenga tidligere i år.

Benjamin starter på benken for Fredrikstad i dagens treningskamp mot lagkameratene i Oslo-klubben.

– Vi har jobbet en periode med å få Benjamin klar og er meget tilfreds med å endelig ha han på plass. Alle vet at vår økonomi er anstrengt og vi hadde ikke mulighet å binde en spiller over lengre periode enn til sommeren forteller sportssjef Joacim Jonsson til fredrikstadfk.no

Dahl Hagen kom til Vålerenga fra Follo sommeren 2011 og debuterte borte mot Odd Grenland 12. august samme år. Dahl Hagen har spilt 10 eliteseriekamper for Vålerenga.

Takker supporterne

– Dette er en god avtale både for Benjamin og Vålerenga. Vålerenga får en spiller som får spilt mange kamper i Tippeligaen og den erfaringen som følger med det, sier Vålerenga-manager Martin Andresen, til vif-fotball.no.

Andresen håper å få tilbake Dahl Hagen som en spiller som har tatt et nytt steg.

– Med dette utlånet vil han utvikle seg videre mot å bli en Tippeligaspiller for Vålerenga.

Sportssjef i FFK, Joacim Jonsson takker supporterne for at de fikk råd til å hente Dahl Hagen på lån frem til sommeren.

– Det hadde ikke vært mulig å få til denne løsningen uten ”jeg er med”, vi er utrolig takknemlig over engasjementet som Fredrikstad-folk viser gjennom prosjektet samt stafetten som Kjell på Odins Kro satt i gang, Benjamin er fullfinansiert gjennom ”Jeg er med”.