Færre ruter og mindre O`Leary

Ryanairs satsing på innenriksfly i Italia fører til færre ruter på Moss lufthavn Rygge. Og nå skal også toppsjefen bli mindre synlig.

Ryanair-sjef Michael O'Leary

Ryanair-sjef Michael O'Leary skal bli mindre synlig.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER

– Det er en midlertidig reduksjon. Vi mangler litt kapasitet og får ikke nye fly før i desember 2014. Etter det kommer vi tilbake med en ny plan for å vokse mer på Rygge, sier Elina Hakkarainen, som er Ryanairs markedssjef for Norden og Baltikum.

PK Ryanair

Elina Hakkarainen gjennomførte i dag pressekonferansen alene. toppsjef Michael O'Leary kommer til å trappe ned PR-stuntene sine.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse i Oslo i dag. En pressekonferanse som ble gjennomført uten toppsjef Michael O'Leary, og det kan hende det blir mange pressekonferanser uten den fargerike flysjefen.

LES OGSÅ:

Har uttalt seg litt annerledes

– Det er også en del av endringene. Nå skal det være litt nytt og fresht, et vennlig Ryanair og mer kundefokus, sier Hakkarainen.

– Har han ikke oppført seg bra?

– Noen ganger har han vel uttalt seg litt annerledes enn andre direktører. Han vil fortsatt være en av Ryanair, men han vil drive mindre med PR-jobber.

Flyselskapet Ryanair har blitt kåret til verstingen blant de 100 største merkevarene på det britiske markedet. I september varslet O'Leary en kulturendring.

– Vi må prøve å eliminere ting som unødvendig gjør folk forbannet, sa han ifølge avisen The Guardian.

Nå er det klart at han eliminerer seg selv på PR-biten.

LES OGSÅ:

Ikke bekymret på Rygge

Administrerende direktør ved Rygge Sivile Lufthavn, Pål Tandberg, er ikke bekymret over at Ryanair nå trapper ned fra 44 ruter til 39.

– Det er store rokeringer i Ryanair. De oppretter nye baser og skal fly innenriks i Italia. Dermed rokerer de om på flyene siden de ikke har tilgang på nytt den nærmeste tiden. Vi har hatt en voldsom vekst de siste årene, så det passer bra nå å begynne å stabilisere oss. Vi satser på at det blir en ny vekst i 2015, sier Tandberg.

Han er ikke sikker på om Rygge kommer til å miste noen av baseflyene Ryanair har der. Det er besluttet å kutte fem ruter foreløpig, men det er ikke klart hvilke ruter det blir.

– Men basefly er ikke det viktigste, det er det antall frekvenser og destinasjoner som er, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    26. runde i Eliteserien endte med uavgjort 2–2 mellom Molde og Sarpsborg 08. Sarpsborgs Jørgen Horn og Patrick Mortensen scoret gjestenes mål i Møre og Romsdal.

  • Uavgjort for FFK, tap for Moss

    Moss tapte 3-0 mot Alta i Finnmarkshallen. I Oslo ble det et målløst oppgjør mellom FFK og Grorud. FFK er sikret kvalifisering etter at Raufoss vant sin kamp i dag og med det er klare for opprykk til 1. divisjon.