NRK Meny
Normal

Endelig enighet om E18

Vegdirektoratet og familien Authen er enige om hva som må gjøres for å rette opp Vegvesenets E18-tabbe i Eidsberg.

Druknede jorder
Foto: foto: privat

– Vi er ikke helt i mål ennå, men vi har diskutert nivåer, dimensjoner og opprensking. Om vegvesenet gjør det de har lovet i dag er vi svært fornøyd.

Det sier Morten Authen, sønn av bonden Michael Authen om det andre av to møter han har hatt med Vegdirektoratet etter at statssekretær Bård Hoksrud beordret vegvesenet til rette opp feilen som druknet førti mål matjord i Indre-kommunen.

LES OGSÅ:

Aksepterer forsinkelse

Her får Morten og Michale Authen den første telefonen fra vegvesenet om et møte i neste uke.

Morten Authen og faren Michael i det de får telefonen fra Vegdirektoratet om at feilen vil bli rettet

Foto: Petur Nielsson / NRK

Familien Authen avviste vegvesenets tilbud om en engangserstatning for jordene, og kjempet til de fikk medhold i kravet om at feilen måtte utbedres. Men det var ingen umiddelbar enighet om hva utbedring ville si.

– Nå er vi i stor grad enige. Vegvesenet skulle regne mer på hvor mye vann som egentlig renner i bekken, men uansett har de lovet å legge inn rørene vi mener er store nok. Så vi er svært nær en enighet.

E18-strekningen ble ikke åpnet som planlagt etter at vegvesenet ble instruert om å grave den opp igjen, men fredag ble det meldt at den vil åpne midlertidig. Det vil si at utbedringene ikke vil skje før tidligst neste sommer. Det gjør ingenting sier Authen.

– Det er helt i orden for oss. Det som har vært viktig for oss er å få en forsikring om at feilen rettes. Om det skjer i år eller neste år har ingenting å si, bare vi får en løsning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Bør utsette vannverksak

    Kommunestyret i Aremark bør utsette behandlingen av vannverksaken. Det mener Per Ivar Thomasrud, som er talsmann for innbyggerne som fikk mindre enn en uke på å betale en tilknytningsavgift på 18 750 kroner. Om lag 90 aremarkinger hevder, via advokat, at kravet er foreldet.