Hopp til innhold

Toppklubbene lanserte Fredrikstad Elite

Fredrikstad Fotballklubb, Fredrikstad Ballklubb og Stjernen Elite har opprettet et felles aksjeselskap for å styrke talentutviklingen i byen.

Pressekonferanse på Fredrikstad stadion

Pål Kristiansen fra Fredrikstad Ballklubb, Geir Bakken fra Fredrikstad Fotballklubb og Trond Magnussen fra Stjernen Elite på pressekonferansen i formiddag.

Foto: Espen Torgersen/NRK

De tre klubbene lanserte i dag aksjeselskapet Fredrikstad Elite AS på en pressekonferanse på Fredrikstad stadion.

Et av hovedformålene med selskapet er å styrke utviklingen av lokale talenter.

– Dette er tre klubber i lille Fredrikstad som har samme fokus. Vi skal bygge egne talenter og få dem opp. Vi håper at dette prosjektet skal kunne bidra til å kunne legge rette for talentene våre. Dette har vært etterspurt i byen tidligere. Vi starter i det små, men jeg håper at dette kan slå veldig positivt ut, sier daglig leder Trond Magnussen i Stjernen.

Skal styrke fellesskapet

De tre klubbene har gått inn med 10.000 kroner hver i aksjekapital og er like store eiere av selskapet.

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb understreker at det nye samarbeidet ikke skal gå utover den daglige driften i de tre klubbene.

– Vi er sterke merkevarer hver for oss, og det er viktig at man beholder identiteten til klubbene. Dette skal ikke svekke den enkelte klubbs selvstendighet, men styrke fellesskapet, sier han.

På pressekonferansen ble det også lansert flere mulige fellesprosjekter. Blant annet ønsker klubbene å tilby en tre-for-én-billett til høsten.

– Det vil bety at man kan kjøpe en billett til Kongstenhallen, stadion eller Stjernehallen, og samtidig få med seg to kamper på de andre arenaene i løpet av en uke, sier Bakken.

– Vi skal være veldig forsiktige med å legge lista veldig høyt for tidlig. Men det er flere ting vi kan se på i fremtiden. For eksempel kan det bli aktuelt at vi sammen går inn for å styrke et felles fysisk, medisinsk apparat, legger han til.