NRK Meny
Normal

Eidet-tunnelen stengt i et par timer til

Eidet-tunnelens sørgående løp var stengt i mange timer etter at en gravemaskin på et lasteplan slo oppi en metallbom ved tunnelåpningen.

Ødelagt høydehinder

Det var dette høydehinderet ved inngangen til tunnelen som ble ødelagt i morges.

Foto: Lars H. Pedersen / NRK

Politiet meldte i 08-tiden at det dreide seg om en lastebil med en gravemaskin på planet som hadde slått oppi tunnel-taket.

Dette førte til en del oljesøl på stedet.

Dag-Rune Gundersen, trafikkoperatør på Veitrafikksentralen region Øst sier de fikk melding av politiet kokken 07:44.

Ved åpningen henger en bom med skilt som viser trafikantene makshøyden på kjøretøy. Det er denne bommen en lastebil med en gravemaskin på lasteplanet kom borti, sier Gundersen til NRK i 10-tiden.

Like før halv fire i ettermiddag ble tunnelen åpnet igjen.

Twitter, Eidet-tunnelen
Foto: Skjermdump, Twitter

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har tro på gode avlinger

    Kornbøndene i Østfold har tro på gode avlinger i år. For grønnsaksbøndene har det fine været den siste tida gjort det spesielt viktig å vanne godt nok. – Den største utfordringa nå er å vanne, det sier rådgiver i Landbruksrådgivning Øst, Hilde Marie Saastad. Hun forteller at de ikke har vært mange tilfeller av skadedyr så langt i år.

  • Vil ta imot 20 cruiseskip i året

    Fredrikstad har et langsiktig mål om å ta i mot 20 cruiseskip i året, det sier Maya Nilsen i Visit Fredrikstad og Hvaler. Det så dårlig ut for Cruise-planene til Fredrikstad da fem anløp fra Carnival Cruise ble kansellert på grunn av en artikkel i New York Times om den såkalte terrorgata på Lisleby. Nå ser det derimot ut til at det kan bli et annet selskap som legger anløpet innom Fredrikstad i 2019. Maya Nilsen tror byen vil få flere anløp i fremtiden.