NRK Meny
Normal

Den store byttedagen er i gang

Det er første virkedag etter jul og den store byttedagen. Flere stod opp tidlig og stilte seg i kø før butikkene åpnet på Rolvsøy i Fredrikstad i morges.

Den store byttedagen

Det var mange som tok turen til Elkjøp i morges for å handle elektronikk.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

– Det er jo noen kroner å spare. Det er gode tilbud, så da må jeg jo slå til, sier en av de handlende til NRKs reporter.

– Jeg skal bare ha en liten TV til rom nummer to, sier han.

Det var køer ved butikkene på Rolsvøy før de åpnet klokka 07.00 i morges. Flere løp målbevisst inn i butikkene med reklameblad for å finne sin utkårede vare.

– Dette er en veldig hyggelig dag for oss. Det er litt tidlig ennå, men veldig hyggelig, sier Anders Foss, varehussjef hos Elkjøp på Rolvsøy.

Han stod opp halv fem i dag for å være klar til å ta imot kunder fra klokka 07.00.

Men ikke alle som møtte opp var like begeistret for tilbudene.

– Dette er egentlig bare tull, det er ikke så mange tilbud. Jeg venter bare på at en kamerat skal bli ferdig, sier en annen til NRK.

Stor omsetning

Foss forteller at det er de mest ihugga som møter opp tidlig.

– Det er folk som er ute etter å gjøre det absolutt beste kjøpet og benytte seg av de beste tilbudene. Det er begrenset antall av visse modeller, så de som kommer er bevisste på akkurat hva de vil ha, sier Foss.

Den store byttedagen

Anders Foss er varehussjef ved Elkjøp på Rolvsøy. Han sier det alltid er spennende å se hvilke avdelinger som er mest populære hos kundene.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

Selv om det også er den store byttedagen, var det ikke mange av kundene i morges som hadde med seg varer de skulle bytte. Det er også stor omsetning på en dag som denne.

– Dette er faktisk vår største handledag i løpet av hele året. I tillegg til at folk bytter, handles det også masse, sier Foss.

– Telefonavdelingen er alltid populær, men kanskje enda litt mer enn vi hadde beregnet i år. Jeg ser det står veldig mange der borte. Det er tydelig at ikke alle fikk den telefonen de ønsket til jul, sier Foss.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen
  • Mistenkt for fyllekjøring

    En mann i 20 årene ble stanset av UP på Rolvsøy i Fredrikstad lørdag formiddag. Han er mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket da han kjørte bil.