NRK Meny
Normal

Mange fikk to like bøker til jul ...

Lørdagen var den store byttedagen. Men mandagen er like god, for dem som har fått litt for mange kopier av Jojo Moyes' eller Jon Michelets siste.

Jo Jo Moyes, Jon Michelet, Jo Nesbø. Gjerne flere av hver, har foløk fått tuil jul. Derfor går turen ned til Ark, Libris, Notabene eller andre bokhandeler i romjula.

Cecilie Rønning var på jobb i dag og tok imot mange som skulle bytte gaver.

Marikke Stenbek

Marikke Stenbekk tok imot kundene hos Johnsen Libris i Fredrikstad i dag.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

– Det går mest i Jojo Moyes «Et helt halvt år», «Gullgutten», den siste til Jon Michelet, og den nye boka om arkitektur i Fredrikstad.

Marikke Stenbek, som står bak kassa på Johnsen Libris i Fredrikstad, ramser opp.

– Og det er mange som får dobbelt opp.

– Hva er det folk bytter til? Bytter de Moyes med Michelet, for eksempel?

– Ja, noen gjør det. De bytter også til den boka som kommer etter den de fikk, hvis det er mulig. Så får de den nyeste til Moyes eller Michelet i stedet.

Åse Karin Rangberg

Åse Karin Rangberg fikk to like bøker til jul og var ute for å bytte i dag.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

– Jeg byttet en bok jeg fikk to av. Nå lurer jeg på å bytte den i en krim, kanskje eller en av Ken Follett, for det liker jeg så godt. Det forteller Åse Karin Rangberg, en av mange som var ute for å bytte i dag.

Mange fikk to like

Bestselgerne på bokmarkedet har vært bestselgere av en grunn, og mange har fått dobbelt opp under juletreet.

Nina Frøystadvåg og døtrene Marie og Hedvig Bjørnstad Frøystadvåg var også på farten i dag:

– Vi er på en liten bytterunde nå. Vi har vært forskjellige steder, på lekebutikken, hos Hennes & Mauritz og på Kapp Ahl. Vi droppet byttehandelen på lørdag, vi kom i dag i stedet. Vi håpet at det var litt mindre folk, sier Nina Frøystadvåg.

Les også: Kan bli vanskeligere å bytte varer

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.