NRK Meny
Normal

De svetter mot kreft

For disse syklistene er målet større enn å komme seg gjennom neste intervall. De håper å samle inn 150.000 kroner til Barnekreftforeningen.

Spinning mot barnekreft

Spinningen foregår på Sports Club Sarpsborg. Underveis er det ulik underholdning for å holde motet til syklistene oppe.

Foto: Victoria Ose / NRK

Svetten renner og syklene spinner. På Sports Club Sarpsborg er nærmere hundre personer samlet i en spinningsal. I 12 timer skal 750 deltakere holde 65 spinningsykler i gang kontinuerlig. De begynte klokka 07.00 og skal avslutte klokka 19.00.

– Vi hadde spinning mot kreft første gang høsten 2014, og nå har det blitt en årlig greie, sier Joachim Tangen, daglig leder Sports Club Sarpsborg.

Joachim Tangen, leder Sportsclub Sarpsborg

Joachim Tangen er initiativtaker til arrangementet. Bak han er en av t-skjortene de selger til inntekt for Barnekreftforeningen.

Foto: Victoria Ose / NRK

Han forteller om et stort engasjement blant østfoldinger.

– Det er mange forskjellige folk som ønsker å være med. Noen jobber for Barnekreftforeningen også er det mange bedrifter og idrettslag med. Den yngste er vel 12 år og den eldste litt over 80 år, så dette er noe for alle, sier han.

Skal spille bingo på sykkel

De prøver å variere spinningtimene for å nå ut til flest mulig. Et av tilbudene er bingo-spinning.

– Legenden Kai Robert, som hadde bingo på 80-tallet, skal ha bingo en halvtimes tid. Da sitter folk med brett på styrene sine og krysser av, sier Tangen og ler.

Han håper å samle inn 150.000 kroner i løpet av lørdagen.

– Vi vet at vi klarer 100.000, men vi håper å ende på rundt 150.000 kroner, sier Tangen.

Spinning mot kreft

Rundt 750 deltakere sykler på skift i 12 timer lørdag 12. mars.

Foto: Victoria Ose / NRK

Bedriftene betaler 2000 kroner for sykkelen de bruker. I tillegg tilbyr de ulike tjenester til inntekt for Barnekreftforeningen. I dag er det flere fristelser enn vanlig på treningssenteret.

– Her selges det alt fra sushi til vafler, kaker og brødskiver. Man kan få en hårklipp eller kjøpe seg ny t-skjorte for å nevne noe. Alle pengene går selvfølgelig til Barnekreftforeningen, sier Tangen.

Debuterer på spinningsetet

Kai Roger Ugland var en av de som tråkket til lørdag ettermiddag. Han jobber i Halden Auto og har ikke lagt noen spesiell strategi for økten han skal sykle.

Spinning mot barnekreft

Instruktørene pusher deltakerne gjennom ulike økter, alt fra harde spinningsøkter til karaoke- og bingo-spinning.

Foto: Victoria Ose / NRK

– Det er faktisk første gang jeg spinner, men jeg driver med litt annen trening. Dette er morro, det er kjempegøy, sier han.

Ugland har tjue minutter igjen av økta når vi snakker med han.

– Det er ikke så ille, jeg er ved veldig godt mot, sier han og ler mens han fester grepet om sykkelstyret og tråkker videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Falt 7-8 meter fra festningen

    Laster Twitter-innhold
  • Fallulykke på Fredriksten festning

    To personer skal være involvert i en fallulykke på festningen i Halden. Nødetatene har rykket ut. Skadeomfanget er ikke kjent.