Til Paris med familie, venner og Luftforsvaret

100 kreftpasienter med pårørende fløy i dag med Hercules til Frankrike. Julie fra Kråkerøy byttet gladelig en hverdag med strålebehandling med en drømmeferie sammen med familien.

Kreftsyke barn og unge fra Østfold, Oslo og Akershus dro i formiddag fra Rygge til Paris. Turen er gratis og er et samarbeid mellom Kreftforeningen og Luftforsvaret.

– Det er veldig greit, sier 17 år gamle Julie Stensvik. Hun har de siste halvannet året kjempet mot en svulst i hjernen, og har blant annet vært på strålebehandling i USA.

– Reiser er noe jeg ikke har kunnet gjøre når jeg har vært under behandling, fordi vi må på sykehus hvis det skjer noe.

Hvert år arrangerer Barnekreftforeningen og Luftforsvaret en drømmetur for kreftsyke barn og deres familier. Turene er gratis og går på rundgang blant landets lokale foreninger. Denne gangen er det Oslo og Akershus og Barnekreftforeningen Østfold som står for gildet.

Alle tre endelig sammen

Julie får med seg mamma Anne og lillebror Adrian. Julie og Anne har vært i Paris og EuroDisney før, men nå får de alle tre dra sammen.

– Jeg er veldig spent. Det blir nok en bra tur. Det blir å se hvordan livet er der, og å dra til Eiffeltårnet igjen. Har med manna og lillebror. Jeg har vært i Paris fø med mamma, men ikke de andre. Da får vi noe utenom det vanlige. Ikke det å ta blodprøver.

– Det er utrolig, sier Anne Stensvik.

– Kjempeflott at Barnekreftforeningen tar seg av oss på en slik tur, og at Forsvaret stiller fly til disposisjon. Nå har vi levd i en boble i halvannet år, så det er veldig deilig å få være med på noe slikt. Det blir en flott opplevelse for alle tre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikstadbrua stenges i natt

    Fredrikstadbrua er stengt for trafikk på grunn av vedlikehold fra klokka 21.00 onsdag kveld til klokka 05.30 torsdag morgen.

  • Ny direktør for Sykehuset Østfold

    Hege Gjessing blir direktør ved Sykehuset Østfold. Det har styret ved sykehuset nettopp avgjort. Gjessing er 46 år gammel, født i Harstad og jobber nå som direktør ved sykehuset i Kongsvinger.

    Hege Gjessing
    Foto: Sebastian Nordli / NRK