NRK Meny
Normal

Daglig leder tapte i lagmannsretten

Byutviklingsselskap i Halden vant over tidligere daglig leder.

Borgarting lagmannsrett

BORGARTING LAGMANNSRETT ga Halden Byutvikling as medhold i saken om erstatning mot tidligere daglig leder.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Halden Byutvikling, eller HBU, har nå gått seirende ut av andre rettsrunde mot sin tidligere daglige leder Ole Petter Lystad.

Lystad saksøkte HBU i 2013 over flere hundre tusen kroner han mener selskapet holdt tilbake fra sluttoppgjøret etter at hans stilling ble terminert.

I 2012 kvittet Halden Byutvikling as seg med Lystad som var innleid som daglig leder gjennom selskapet Planprosjekt as.

Les også:

Dyr kaffetrakter og for store kontorer

Første rettsrunde startet i Halden tingrett i januar 2014, der Halden tingrett også fikk et motsøksmål fra HBU til behandling. Halden Byutvikling as mente Lystad og Planprosjekt as var ansvarlige for at avtaler for leie av kontor og en kaffemaskin ble for dyre, og at HBUs styre ikke var gjort kjent med avtalen.

Saken endte med en betinget seier for Lystad og Planutvikling as. HBU ble dømt til å betale Planprosjekt as 600.000 kroner pluss renter – men tingretten mente også at Planprosjekt as skulle betale tilbake 310.000 kroner retten for Lystads leieavtaler.

Planprosjekt AS anket den delen av saken som de ikke nådde frem med.

Les også:

Nye rettsrunder

Halden Byutvikling as krevde deretter erstatning fra tidligere daglig leder Ole Petter Lystad personlig. Men forliksklagen de tok ut ble innstilt sist juni. Lystad foreslo i august en tvungen gjeldsordning uten å få motparten med på det.

Les også:

Byutviklingsselskapet vant fram

En enstemmig lagmannsretts kom fram til at Lystad gikk utenfor sine fullmakter da han på vegne av HBU inngikk husleieavtalen som førte til motsøksmålet.

Retten satte Lystads erstatningsansvar til drøyt 36.000 kroner. Han må også betale saksomkostninger på 10.000 kroner.

– Skulle gjerne brukt tiden på annet

– På vegne av HBU er jeg selvsagt glad for at Borgarting lagmannsrett forkastet Ole-Petter Lystads anke på dommen i Oslo byrett, samt tilkjente HBU fulle saksomkostninger, sier styreleder Jan-Erik Erichsen i Halden Byutvikling AS, til NRK.

– Vi har hele tiden vært av den oppfatning at det her har vært noe som ikke har fremkommet i full åpenhet.

– På den annen side legger jeg ikke skjul på at jeg hadde foretrukket å bruke HBUs og min tid på mer konstruktive og løsningsorienterte saker, fortsetter Erichsen.

Ole-Petter Lystad sier han ikke har lest kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett og at han derfor ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt overfor NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uthus endte i container

    I Elingårdsveien i Fredrikstad fikk transportørene av et helt hus problemer da det viste seg at huset var for stort til å fraktes på veien. Det endte opp med at huset ble delt opp med motorsag og fraktet i container til søppeldynga, melder Fredrikstad Blad.

  • Gjorde skader på solstudio

    Det har vært innbrudd i et solstudio i Kinogaten i Sarpsborg. Politet melder at det er gjort skaderverk på stedet. Gjerningspersonen ble sikret på video, og politiet er på stedet og utfører undersøkelser.