NRK Meny
Normal

Brudd på åpningstidene fortsetter

Bruddene på åpningstidene ved Moss lufthavn Rygge fortsetter til tross for Luftfartstilsynets refs av lufthavnen.

Moss Lufthavn Rygge

Moss Lufthavn Rygge

Foto: Øystein S Paulsen Luftforsvaret

Flyet fra Alicante som skulle landet 23.30 langfredag, kom til Rygge først nærmere halv ett på natta.

I et brev fra Luftfartstilsynet som ble sent før påske, refses lufthavnen for de gjentatte bruddene på åpningstiden.

Les: Luftfartstilsynet refser Rygge

Oppvaskmøte

Sjef for Rygge flystasjon, oberst Erik Arff Gulseth, har innkallt til oppvaskmøte om de hyppige bruddene på åpningstidene.

Les: Innkaller til oppvaskmøte

- Som stasjonssjef er jeg veldig opptatt av at de lover og regler og rammevilkår som finnes for flyplassen, blir fulgt, sa oberst Gulseth etter at han hadde mottatt brevet fra tilsynet.

Forskjellsbehandler Rygge

Direktør for Moss lufthavn Rygge, Pål Tandberg, forklarte før påske at alt som kan gjøres for å holde seg innenfor den fastsatte åpningstiden blir gjort.

- Vi setter umiddelbart i verk tiltak langs hele verdikjeden, det vil si fra parkeringen, gjennom hele terminalen, til passasjerene er ombord i flyet og til Norwegian når frem til sin destinasjon, sa Tanberg til NRK før påske.

Komersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian reagerer på at Luftfartstilsynet behandler Rygge strengere enn det som er vanlig ved europeiske flyplasser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha forbud mot gummigranulat

    SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

    Granulat i hand
    Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK
  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.