Hopp til innhold

Arrangør fortviler etter fyll og vold på Gatebilfestivalen

Ødelagte biler og utslåtte tenner. Politiet pågrep 12 personer i løpet av natten, blant annet en utenlandsk rallycrosstjerne.

Gatebil 2016 Rudskogen

Tolv personer ble pågrepet av politiet i natt på Rudskogen.

Foto: Julie Nilsen / NRK

Vold og fyll. Mulig kjevebrudd og utslåtte tenner. Den siste natten på Gatebilfestivalen tok det av for enkelte av deltakerne.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Arne Haraldstad bekrefter en svært hektisk natt for politiet.

– Vi fikk melding om flere involvert i en slåsskamp på en av campene. I den forbindelse har vi flere skadde og en med tannskader og muligens kjevebrudd.

– Utenlandske sjåfører har lagd kvalm

– Vi hadde et par uønskede episoder på kvelden og nattestid. Det har vært litt mye fyll og bråk her, bekrefter arrangør for Gatebil på Rudskogen, Hans Jørgen Andersson, til NRK.

Gatebilfestivalen i Rakkestad har tiltrukket seg rundt 40 000 mennesker i løpet av helgen. Politiet hadde ikke registrert noen alvorlige hendelser før natt til søndag, da tolv personer ble pågrepet i løpet av natten.

– Vi har hatt noen utenlandske sjåfører og team her som har lagd veldig kvalm, og det er vi ikke glad for, forteller Andersson.

Rallycrosstjerne i trøbbel

En av de tolv pågrepne skal være en utenlandsk rallycrosstjerne. Det var VG som først skrev om den kjente rallyføreren.

– Det er en som har vært her flere ganger før, som kjører rallycross på høyt nivå. Han ​oppførte seg ikke bra i natt, sier arrangøren til NRK.

Hans Jørgen Andersson

Arrangør Hans Jørgen Andersson mener flere utenlandske sjåfører og team har lagd kvalm på Rudskogen natt til søndag.

Foto: Petter Larsson/NRK

Ifølge Andersson skal rallycrosstjernen ha hoppet på andre sjåførers biler som sto parkert i depoet. Arrangøren bruker ikke milde ord for å beskrive hva han mener om oppførselen.

– Oppførselen er ikke til å beskrive, det er mer som et dyrs oppførsel enn menneske spør du meg.

Ødelagte biler

Enkelte av bilene som ble offer for den utenlandske sjåførens vrede, er ikke kjørbare i dag.

– Mange har skrudd i flere år for å komme på Gatebil og ha det gøy. Han ene her får ikke kjørt på banen i dag, noen sensorer har knekt på motoren. Det er kjempe kjipt, fortsetter Andersson.

– Det er absolutt ikke sånn oppførsel vi skal ha på Gatebil. Når man samler 40 000 mennesker så kan noe skje, det er vi forberedt på, med godt vakthold fra vaktselskap og politiet. Men dette her er uakseptabelt, han er uønsket på Gatebil i all fremtid, avslutter Andersson.