– Vi ble litt redde

Familie på ferie i Tyrkia ble skremt av hendelsene i går kveld.

Ann-Kristin Strand

SKREMT: Ann-Kristin Strand og datteren Irene ble skremt av hendelsen i Tyrkia i går kveld.

Foto: Privat

Ann-Kristin Strand og familien var i ferd med å legge seg i leiligheten sin i Alanya da de så meldingene om et mulig statskupp i landet.

Sperret fra sosiale medier

Familien fra Fredrikstad forteller at situasjonen var anspent i går kveld, men at de ikke merket noen spesiell endring på stedet der de oppholdt seg. Leiligheten deres ligger i Oba, utenfor turistbyen Alanya, sørvest i Tyrkia.

– Vi ble litt redde, men situasjonen var rolig her. Vi ble sperret fra forskjellige sosiale medier, men vi hadde kontakt med venner og familie i Norge som oppdaterte oss på nyhetene, sier Ann-Kristin Strand som er på ferie med mann og barn.

Familien Strand

PÅ FERIE: Lars, Irene og Ann-Kristin Strand på sommerferie i Alanya.

Foto: Privat

Rolig

Ann-Kristin forteller videre til NRK at stemningen i byen er litt annerledes i dag, men at livet går som normalt og at folk er på stranden og soler seg.

Flere forsikringsselskap sier de vil dekke evakuering og avbestillinger på reiser til Tyrkia, men Ann-Kristin forteller at de har venner som skal ned om noen dager, og hun føler seg trygg på at det går greit å feriere i hennes by.

– Vi befinner oss nok ikke i de mest utsatte stedene, men der vi er føler jeg at stemningen er ganske rolig og normal. Vi blir tatt godt vare på av lokalbefolkningen, sier hun.

– Verre enn terrortrussel

Ann-Kristin forteller videre at frykten for et eventuell statskupp på noen måter er verre enn en terrortrussel.

– Terroren kan ramme når som helst, hvor som helst. Det så vi jo nylig i Frankrike. Hvis statskuppet i går hadde blitt reelt, tror jeg at vi hadde blitt veldig bekymret. Da ville alt vært mye mer usikkert med tanke på opptøyer og infrastruktur i landet, sier Strand.