Forsikringsselskap dekker avbestilling til Tyrkia

Flere forsikringsselskap sier de vil dekke evakuering og avbestillinger på reiser til Tyrkia.

Strand i Antalya i Tyrkia

DEKKET EVAKUERING: Både avbestilling og evakuering blir dekket av reiseforsikringer.

Foto: Colourbox

På bakgrunn av det forsøkte statskuppet i Tyrkia har flere forsikringsselskap i Norge åpnet for fri evakuering og avbestilling.

– Vi dekker avbestilling for dem som har bestilt reiser fram til 30. juli. Vi dekker også evakuering fra Tyrkia for dem som føler seg utrygge og ønsker seg å komme seg vekk derfra, sier Øystein Thoresen informasjonsdirektør i Gjensidige.

Dette gjelder også de andre forsikringsselskapene NRK har vært i kontakt med.

– Tryg Forsikring dekker hjemreise fra Tyrkia og avbestilling av reiser. Når UD fraråder innreise til Tyrkia vil reiseforsikringen dekke avbestilling av reisen, skriver kommunikasjonssjef i Tryg forsikring Ole Irgens.

– Vi har fulgt denne situasjonen gjennom natta og i løpet av lørdagen. Vi dekker evakuering og avbestilling fram til førstkommende mandag, sier assisterende informasjonsdirektør i Europeiske forsikring Emma Elisabeth Vennesland til NRK.

– Normalt forholder vi oss til UDs reiseråd, men i en så spesiell situasjon med så mye usikkerhet har vi tatt en rask avgjørelse om gå ut over vilkårene slik at reiseforsikringen dekker avbestilling og evakuering, sier skadeleder i DNB, Ketil Voll.

Tyrkiske fly

FLYR: Turkish Airlines er blant flyselskapene som opprettholder sine flyvninger.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Flyselskaper avlyser avganger

SAS og British Airways er blant flyselskapene som har valgt å kansellere flyvninger til Tyrkia. Også pakkereiseselskapene Star Tour, Ving, Tyrkiareiser og Apollo har innstilt reiser lørdag.

Laster Twitter-innhold

Norwegian har valgt å ikke innstille sine flyvninger.

Klokken 15 lørdag går et fly med 146 personer til det populære feriestedet Antalya sør i landet. 40 av passasjerene som skulle ha vært med, har avbestilt turen. Grete Vist, Hans Mittet og Julie Winnberg er blant dem som ønsker å reise til Tyrkia til tross for de nylige hendelsene i landet. De drar fra Trondheim lufthavn i dag.

– Jeg er litt skeptisk fortsatt, men jeg har snakket med folk i Side i Tyrkia, og de sier det er rolig der. Men man skal ha respekt for det som har skjedd, sier Vist.

– Det er langt unna der det er skjedd, så jeg tror ikke vi merker noe til det, sier Winnberg.

Neslihan Akcay på flyplassen.

HAR FULGT MED: Neslihan Akcay på Trondheim lufthavn.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Også Neslihan Akcay skal til Antalya i dag, hun har fulgt situasjonen i Tyrkia nøye i natt.

– Jeg har bare sovet to timer og har fulgt med på norske og tyrkiske medier, sier Akcay, som tror at slike ting kan skje overalt.

UD fraråder likevel nordmenn å reise og ber nordmenn i Tyrkia å registrere seg.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt