NRK Meny
Normal

– Urettferdig togkritikk

Kritikken for at han ikke kom på oppklaringsmøtet om Østre linje, føles urettferdig for Eidsberg-ordfører Erik Unaas.

Erik Unaas

Jeg er på et møte om, eller jobber med jernbane nesten hver dag, skriver Erik Unaas i en epost etter kritikken mot at ordførerne i Indre Østfold ikke kom på oppklaringsmøte med NSB i fylkeshuset torsdag.

Foto: Glenn Thomas Nilsen/Eidsberg kommune

Ingen av de innbudte ordførerne fra Indre Østfold møtte opp da skulle være oppklaringsmøte om togtrøbbelet på Østre linje torsdag, skriver smaalenene.no (artikkel med betalingsløsning).

Fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) sier til avisa at han er skuffet og overrasket over at det ikke kom noen ordførere fra Indre Østfold til møtet i fylkeshuset.

– Lite nytt

– Dette brakte ikke mye nytt sa en skuffet Trygve Westgård (Ap) fra Askim etter møtet. Han var initiativtager til møtet som dreide seg om de mange forsinkelsene og problemene på Østre linje.

På møtet fikk de frammøtte høre at det er det nye signalanlegget som skaper problemer, og Westgård har vanskelig for å forstå at det tar så lang tid å få orden på det.

Så på skiskyting

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas (H) var ikke på møtet på fylkeshuset og Smaalenenes Avis forteller at han blant annet prioriterte VM i skiskyting i stedet.

I en epost forklarer Unaas at han var i møte i Høyres kommunalkomité i Høyres hus i Oslo på torsdag og at han ikke har dårlig samvittighet for at han fikk med seg et besøk på skiskytter-VM.

– Meldte forfall

Ordførerne i Oppegård, Ski, Ås, Hobøl, Spydeberg, Askim, Eidsberg, Rakkestad og Sarpsborg kommuner var invitert.

– Jeg meldte skriftlig forfall til møtesekretær/innkaller Hans Arne Bjerkemyr i forkant, og jeg hadde også to helt konstruktive samtaler med han samme uke. Der informerte jeg om møtekollisjonene på vegne av meg selv og tre kolleger i IØ. Det både forstod og aksepterte han. Jeg sendte også en SMS til Ole Haabeth, skriver Unaas.

Eidsberg kommune var representert på møtet og Unaas spekulerer i om noen ønsker å gjøre et partipolitisk spill ut av at de tre Høyre-ordførerne fra Spydeberg, Askim og Eidsberg ikke møtte opp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tyveri og hærverk

    Politiet har fått flere meldinger om tyverier og hærverk i området Skjebergdalen og Børtevann.

  • Hund påkjørt av tog

    En hund, trolig en jakthund, er påkjørt av toget mellom Spydeberg og Askim. Politiet melder at de tar hunden med til veterinær for å sjekke om den er chippet.