Hopp til innhold

– Jegerne skjøt feil ulver

Tre ulver ble skutt til ingen nytte under helgas jakt i Sverige, mener «Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk»

Ulv i snøen

Alfaparet i ulveflokken som holder til i grenseområdet mellom Halden og Dals Ed, befant seg på norsk side i løpet av den svenske ulvejakten og lever i beste velgående. Det sier Nils Solberg i Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk.

Foto: Liv Engholm / NRK

Nils Solberg er jeger fra Halden og medlem i Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk. Han er ikke fornøyd med utfallet av den svenske ulvejakten, fordi han mener at feil ulver ble skutt i grenseområdet mellom Østfold og Västra Götaland.

Les også: Fylte kvoten på få timer

Les også: 22 ulver skutt lørdag

Alfa-parene trygge i Norge

Jakten startet tidlig lørdag, og i de fleste av de fem jaktområdene ble det tidlig meldt om mye felt ulv.

Den siste av tre ulver i Västra Götaland, grensetraktene til Østfold, ble skutt sent søndag ettermiddag, og jakten ble dermed avsluttet.

Men ifølge Solberg var det ikke de riktige ulvene som ble skutt, siden alfaparene i de to flokkene i grenseområdet mellom Halden og Dals Ed befant seg på norsk side av grensa under jakten.

– Nei, for oss er ikke dette de riktige ulvene. Halden-Dals Ed-flokken har befunnet seg på norsk side hele tiden, der den oppholder seg mesteparten av tiden. Og den såkalte Ed Södra-flokken er det ikke skutt noen ulver fra. Så her har det ikke skjedd noen forandringer av betydning, sier Solberg.

Nils Solberg

Dette er til å fortvile over, mener Nils Solberg i Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk.

Foto: Petter Larsson / NRK

Alfaparet i Halden-Dals Ed-flokken, som man vet har drept hunder, er fortsatt i live, mener han.

– De lever dessverre i beste velgående, ja. Og det gjør at vi som bor i og bruker disse områdene er rimelig fortvilet, sier Solberg.

Tett på jegerne

Han skulle være med på jakta selv, men holdt seg hjemme på grunn av kulda.

Men han har stått i nær kontakt med flere av jegerne under hele helga.

Og nå, når folk føler at de er like langt, spår han at det vil komme nye søknader om fellingstillatelse fra jegere i grensetraktene i Østfold.

– Vi får håpe at politikerne våre tar til fornuft og ser at denne helt tilfeldige forvaltningen ikke er til å leve med, sier Nils Solberg.