NRK Meny
Normal

– Her får man bruke kroppen og møte andre

Hver sommer er mange barn og unge på fotballskoler og andre idrettsleire. Men for funksjonshemmede barn er tilbudene færre. Det ville Østfold Idrettskrets gjøre noe med.

Hver sommer er mange barn og unge på fotballskoler og andre idrettsleire. Men for funksjonshemmede barn er tilbudene færre. Det ville Østfold Idrettskrets gjøre noe med.

Foto/redigering: Christian Nygaard-Monsen.

– Vi ser at barn med funksjonshemninger har mye mindre tilbud i skoleferier enn funksjonsfriske. Vi ønsker da å gjøre noe med det, sier Frode Jensen i Østfold idrettskrets.

Og det er barna glade for.

Mona Hansen og Tobias

Mona Hansen og sønnen Tobias er veldig fornøyde med tilbudet.

Foto: Christian Nygaard Monsen / NRK

– Ut ifra de tilbakemeldingene vi får nå tar veldig godt imot det tilbudet her. Vi ser også at fra i fjor til i år har vi hatt 100 prosent økning i antall påmeldte, sier Jensen.

Idrettsskolen kan by på curling, innebandy og klatring for å få barna i aktivitet. For foreldrene er det et kjærkomment tilbud.

– Han synes det er veldig gøy og det er fint å ha noe å finne på i sommerferien. Han får bruke kroppen sin litt og får møte andre som han kan være sammen med, sier Mona Hansen, moren til Tobias, som er med på skolen.

Idrettsskole på Kalnes

Idrettsskolen har hatt en økning i antall påmeldte på 100 prosent.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Hun mener gevinsten med idrettsskolen er stor.

– Veldig mange han kjenner er på fotballskoler og håndballskoler. Han er også med på en sportsskole og det synes jeg er kjempefint.

Nå vil Kalnes og Idrettskretsen utvide tilbudet.

– Vi ser det som en start på noe som blir veldig bra. Vi har allerede avtalt en grenseløs aktivitetsdag 8. oktober. Da blir det et tilbud for alle funksjonshemmede i hele Østfold fylke. Vi regner med at det blir nærmere 150 funksjonshemmede som er her og får mange forskjellige aktiviteter den dagen, sier Rolf Inge Ølberg fra Kalnes videregående skole.

Idrettsskolen

Idrettsskolen tilbyr blant annet curling, innebandy og klatring.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: